Cât de mult au crescut prețurile la apartamente în Cluj. Vezi care este topul celor mai scumpe cartiere



Prețul mediu al apartamentelor din Cluj-Napoca este în continuare în creștere, aceasta fiind a patra lună consecutivă în care prețurile urmă, ultima valoare raportata sub pragul de 1.000 euro/mp fiind in luna octombrie 2014.

Potrivit Indicelui Blitz, în luna februarie a acestui an a fost înregistrată valoarea de 1.022 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca. Față de aceeasi luna a anului trecut, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu aproape patru procente- 3,97%.

Apartamentele cu un grad redus de confort, inregistreaza a doua luna de scadere, in principal datorita cererii scazute pe acest segment care, de-a lungul timpului, n-a beneficiat de aceeasi popularitate ca apartamentele cu 2 camere, in randul clientilor Prima Casa.

Topul cartierelor clujene este dominat de Centru- 1168 euro/mp, urmat de Europa 1104 euro/mp si Grigorescu- 1096 euro/mp.

Confrom indicelui, în unele cartiere preturile medii publice au scazut usor(Gheorgheni, Marasti, Europa), in timp ce in altele s-au inregistrat cresteri de preturi in februarie(Centru, Manastur, Grigorescu, Zorilor, Buna Ziua). Florestiul stagneaza pe masura ce numarul de oferte din cea mai mare comuna din tara este in crestere.

 

Comentarii Facebook