Cât câștigă șefii de la Apple. Vezi ce averi au strâns în 2014



Gigantul IT Apple a publicat recent lista cu sumele încasate de principalii oameni aflați în conducerea companiei.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a reusit sa castige de 2 ori mai multi bani decat in 2013, primind 9.2 milioane de dolari! Din aceasta suma, 1.7 milioane de dolari reprezinta salariu, 6.7 fiind compensatii pentru prestatia companiei, scrie yoda.ro.

Angela Ahrendts, proaspat venita de la Burberry pentru a conduce strategia retail a celor de la Apple, a castigat 73 de milioane de dolari. Din aceasta suma, 70 de milioane reprezinta valoarea actiunilor.

Înainte de retragerea sa din luna septembrie, CFO-ul Apple, Peter Oppenheimer, a castigat 4.5 milioane de dolari iar înlocuitorul său, Luca Maestri, a castigat 14 milioane de dolari, dintre care 13 milioane reprezentand actiunile si bonusurile.

Seful departamentelor iTunes/App Store/Apple Pay/Siri/Apple Maps/iCloud, Eddy Cue, a premit 24 de milioane de dolari, dintre care 20 de milioane reprezenta actiuni. Acesta a câștigat de 12 ori mai mulți bani față de 2013.

De asemenea SVP of Operations, Jeff Williams, a primiti el tot 24 de milioane de dolari, dintre care 20 de milioane sunt actiuni.

Sumele publicate nu includ și acțiunile pe care executivii companiei le dețineau deja.


Comentarii Facebook