Care e viața unei stewardese din Cluj în Arabia Saudită: Femeile n-au voie nici să conducă

 

O tânără de 24 de ani, care a absolvit Științe Economice, la UBB Cluj, a povestit cum e viața de stewardesă în Arabia Saudită.

 

Florentina Baicu lucrează de un an la o companie aeriană și renunțat la tot, master și un job de contabilă.

 

Ei îi place viața din Arabia și spune că vrea să mai lucreze câțiva ani ca stewardesă.

 

”Am plecat la training la Riyadh, capitala Arabiei Saudite, în octombrie 2013, iar din luna ianuarie a acestui an am început să lucrez ca însoţitor de zbor. Îmi place foarte mult şi vreau să activez în această meserie încă 4 -5 ani. Viaţa ca însoţitor de zbor, deasupra norilor, e frumoasă şi interesantă. M-am acomodat cu viaţa din Arabia Saudită şi cu cultura de acolo, care e total diferită. Ca femeie, nu poţi ieşi pe stradă decât îmbrăcată în abaya şi cu capul acoperit de o eşarfă neagră, dar m-am obişnuit”, a relatat ea.

 

Pentru a se distra, fetele din toată lumea care lucrează ca stewardese evadează în Dubai, Egipt sau Turcia.

 

”Acolo, în Dubai, este viaţa noastră. Avem zile libere, avem un concediu de o lună pe an. În Arabia Saudită mi-e dor să conduc, pentru că femeile nu au voie la volan, iar în maşini, inclusiv în taxi, stau pe bancheta din spate. Nu sunt parcuri, singurele locuri de plimbat sunt mall-urile. Nu avem voie să întrebăm un bărbat nici măcar unde este direcţia spre mall. Acestea sunt regulile la ei. Locuim într-un campus la marginea oraşului, unde avem condiţii de lux, avem sală de bowling, saună, baie de aburi”, a continuat Florentina. 

 

O stewardesă zboară lunar în Arabia Saudită maxim 90 de ore, fiind mai tot timpul pe drumuri. Destinațiile pe care operează avionele sunt Turcia, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Iordania, Maroc, Elveţia, Pakistan, Indonezia, Malaezia, Singapore.

 

Florentina a participat la Cluj la o selecție de tinere care să își înceapă cariera în Arabia Saudită.

Comentarii Facebook