Boagiu: Autostrada Transilvania va fi construita din bani europeni

 

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat la Cluj ca Autostrada Transilvania va fi continuata din fonduri europene.

 

"Vreau sa va dau si o veste buna pe care nu o stie nici macar domnul prim-ministru. Ca urmare a negocierilor pe care le-am purtat cu colegii din Comisia Europeana tronsoanele de pe autostrada Transilvania au fost acceptate spre a fi finantate din fonduri europene", a declarat Boagiu.

Comisia Europeana a decis revizuirea retelei europene TEN-T si a acceptat ca tronsoane din Autostrada Transilvania sa fie construite folosind fondurile europene, alocate in perioada 2014-2020.

Astfek, ar putea fi finantate din fonduri comunitare cateva tronsoane in lungime de 202 kilometri, pentru ca statul roma nu are acum bani: Fagaras-Sighisoara (52 km), Sighisoara-Targu Mures (58 km), Mihaesti-Suplau de Barcau (75,5 km) si Nadaselu-Mihaesti (16,8 km, parte a tronsonului Gilau-Mahaesti).

Sectiunea Gilau-Mahaesti, respectiv Gilau-Nadaselu (8,7 km) va fi licitata in acest an, impreuna cu tronsonul Campia Turzii-Iernut (33,6 kilometri).

Comentarii Facebook