Blue Air a luat o DECIZIE importantă privind Clujul! A deschis o bază operaţională pe Aeroportul Cluj-Napoca

 

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a deschis la Cluj-Napoca cea de-a șasea bază operaţională pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj. Blue Air a alocat Clujului o aeronavă Boeing 737-800, cu o capacitate de 189 locuri.

 

Aeronava va permite operarea unor zboruri interne spre București, Iași și Timișoara. Un alt zbor așteptat este cel spre Constanța, din vara anului viitor. 

 

Blue Air şi-a început operarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca în data de 3 iunie 2016, prin deschiderea zborurilor către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. Mai mult, compania a introdus un zbor triangular între Cluj-Napoca – Timişoara – Iaşi la data de 1 octombrie 2016. Până la sfârşitul anului, mai exact începând cu 16 decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit.

 

Odată cu deschiderea sezonului de vara 2017, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave 737-800, adaugând patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie). Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Marii Negre, mai exact de Constanţa.

 

Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air: ”Prin alocarea unei aeronave pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, Blue Air investeşte semnificativ la nivel local, toate entitaţile economice din Transilvania beneficiind de angajamentul companiei noastre. Totodata dezvoltarea bazei noastre facilitează şi crearea de noi locuri de muncă, ţinta noastră fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj să fie local. Blue Air este o companie românească, ceea ce înseamnă că ne platim taxele în Romania, iar dezvoltarea noastră la Cluj aduce de la sine creşterea contribuţiilor la bugetul local, participând astfel activ la dezvoltarea armonioasă a regiunii. Mulţumim aeroportului pentru suportul arătat de-a lungul timpului, fără de care nu am fi putut dezvolta produsul Blue Air în Transilvania. Am crescut rapid, însă spiritul nostru este tânăr şi deschis, astfel am decis să ne mărim şi mai mult prezenţa în Cluj-Napoca începând cu sezonul de vară 2017”.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat la rândul său: ”Mediul de afaceri clujean precum și ceilalți pasageri pot beneficia din acest an de rutele interne ale companiei aeriene Blue Air, spre București – Otopeni, Iași și Timișoara, întărind în acest fel legăturile economice dintre aceste regiuni. Mai mult, felicităm reprezentanții companiei aeriene pentru eforturile depuse în dezvoltarea operațiunilor de pe aeroport inclusiv prin alocarea unei aeronave Blue Air la Cluj-Napoca și pentru noile rute ce vor fi lansate în anul 2017”.

 

Directorul General al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat: ”Alocarea primei aeronave Blue Air pentru baza operațională de la Cluj – Napoca odată cu trecerea la sezonul de iarnă 2016/2017 aduce frecvențe crescute pe destinația București - Otopeni, de la 4 la 12 zboruri pe săptămână, precum și o nouă destinație Blue Air de la Cluj-Napoca, Birmingham (Marea Britanie - din 16 decembrie 2016). De asemenea, ca urmare a creșterii numărului de zboruri pe destinația internă, București - Otopeni, se creează premisele dublării numărului de pasageri pe această rută, pentru anul 2017 dar și creșterii traficului aerian pe aeroport ca urmare a deschiderii a 5 noi rute Blue Air”.

 

Blue Air înregistrează anul acesta creşteri semnificative, atât în privinţa numarului de pasageri transportaţi, cât şi al numarului de avioane care alcătuiesc flota. Compania estimeaza o creştere de 50% a traficului faţă de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri în 2016.

 

Blue Air şi-a început activitatea acum aproape 12 ani, în prezent oferind zboruri către peste 90 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Compania are 8 baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa (din 27.04.2017), Iaşi, Larnaca, Liverpool (din 26.03.2017) şi Torino.

 

Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membru cu drepturi depline IATA.

 

Blue Air operează o flotă de aeronave Boeing 737, având interioare moderne cu scaune Recaro, ce oferă pasagerilor o experienţa îmbunătaţită şi confortabilă pe timpul zborului.

Comentarii Facebook