Beletage Architecture proiectează și coordonează nemțește (P)



Beletage, o firmă româno-germană de arhitectură cu sediul la Cluj-Napoca, și-a propus să ajungă, într-un timp cât mai scurt, un punct de reper pe piața locală de arhitectură. Cum? Prin cultivarea unei relații cu fiecare client în parte, în care să primeze elementele esențiale ale unei colaborări reușite.

Este vorba de comunicare, pentru a identifica dorințele fiecărui client, de transpunerea viziunii acestuia într-un proiect unic, de transparență și de modul facil în care clienții sunt în permanență înștiințați de stadiul sau de modificările aduse proiectului.

În loc să se concentreze doar pe aspectele tehnice ale acestuia, echipa pune accentul pe construirea unei relații strânse cu clienții, necesară pentru a avea o colaborare de succes, depășind în permanență așteptările. Creativitatea este cuvântul cheie care îi motivează pe cei din echipa Beletage.

Compania inovează în acest sens prin conceptul de administrare a proiectelor, site-ul firmei punând la dispoziția clienților o platformă online personală. Aceasta se actualizează în timp real cu fiecare modificare survenită sau cu stadiul în care se află proiectul. Astfel, clienții pot adresa întrebări, obiecta sau aproba, serviciul de chat fiind activ non-stop.

Acest mod de abordare s-a dovedit a fi câștigător, compania reușind să dezvolte parteneriate de succes în domeniul rezidențial, industrial și medical. Printre cele mai relevante colaborări se numără cea cu nemții de la STRATEC, pentru proiectarea noului sediu al sucursalei locale a companiei.

 



A fost un proiect complex, un proiect care ne-a confirmat rolul esențial pe care îl are comunicarea în mod continuu cu fiecare client. Am lucrat mână în mână cu cei de la STRATEC, au fost la fel de implicați ca noi, iar aici ne-au ajutat foarte mult și multiplele canale de comunicare existente. Ori de câte ori aveam nevoie de o informație puneam mâna pe telefon și îi sunam, le scriam pe chat sau le trimiteam e-mailuri. Au fost situații când se impuneau mai multe întâlniri, dezbateri, clienții au fost în egală măsură de cooperanți, noi nefiind limitați de un program de opt ore, timp în care să facem cât apucăm și restul să lăsăm pe mâine. Întreaga echipă este dedicată proiectelor și rezonăm cu orice client în fața situațiilor apărute pentru a le remedia, modifica sau mai știu eu ce, pentru că ceea ce facem, facem din plăcere”, a explicat Marius Tărău, arhitect Beletage, modul de colaborare cu clienții.

Proiectul, a cărui valoare totală s-a ridicat la suma de 3 milioane de euro, a presupus livrarea de servicii de la A la Z. Beletage a contribuit la dezvoltarea planurilor de urbanism, la proiectarea generală, pe toate disciplinele, a clădirii, la realizarea designului interior, inclusiv a elementelor de signalistică, la asigurarea managementului de proiect, la asigurarea serviciilor de consultanță și de supervizare a șantierului. În sarcina sa a căzut obținerea autorizației de construire, dobândită în două luni, și asigurarea tuturor condițiilor pentru finalizarea construcției într-un timp scurt, de doar nouă luni.

Un alt proiect provocator al companiei este cel al cartierului Bellavista din Făget, un proiect unic în Cluj-Napoca, care necesită furnizarea de servicii complete. Proiectul presupune abilitatea de a gestiona proprietăți și proprietari diverși, mentalități locale cu viziuni moderne, pentru a ajunge la proiectul unui cartier aerisit.

Ansamblul rezidențial, în viziunea Beletage, „va fi un proiect efectiv unic, un cartier aerisit, spațios, coerent și nu vă pot spune cât de frumos! Îmi doresc să realizez un cartier bazat pe ideea de comunitate. Extins pe 240.000 mp, cu parcele de minim 1000 mp, străzi largi pe care poți circula, trotuare pe care le poți parcurge cu cărucioarele copiilor, zone verzi amenajate corespunzător, case construite unitar, nu blocuri, nu hoteluri, nu, nu, nu...”, a declarat Marius Tărău, arhitect Beletage.

De asemenea, în acest caz au fost aduse și anumite inovații pe partea de comunicare, cum ar fi construirea unui site interactiv, respectiv a unor hărți interactive, care facilitează înțelegerea proiectului, stadiul în care se află, stadiul parcelelor, toate aceste aspecte fiind actualizate în timp real.

“Suntem recunoscuți pentru creativitatea, profesionalismul și modul unic de abordare a fiecărui proiect în parte. Pentru noi, fiecare proiect reprezintă o nouă ocazie de a pune în practică idei de nișă, incorporate coerent”, a precizat Marius Tărău, arhitect Beletage.

Deși 2016 a fost unul din cei mai buni ani pentru Beletage, un an în care li s-a confirmat eficiența abordării adoptate, managementul companiei plănuiește să investească în dezvoltarea firmei, scopul fiind de a-și consolida prezența pe piața de arhitectură. Pentru început doresc să devină cât mai cunoscuți pe piața clujeană, după care își propun o extindere pe plan național.
Despre Beletage

Beletage este o firmă de arhitectură româno-germană care la fiecare început de proiect își propune să se auto-depășească, să transforme orele de lucru în idei trăite și să ofere clienților un produs finit executat la cele mai înalte standarde.

Compania oferă servicii complete, de la proiectare, relevee 2D sau 3D, tururi virtuale, project management, supervizare și dirigenție de șantiere, la obținere de avize, autorizații de funcționare IGSU, întocmire de dosare pentru reclame, efectuare de studii speciale și de documentații de prezentare pentru orice tip de proiect.

În portofoliul companiei, pe lângă elaborarea PUZ-ului pentru zona Făget, proiectarea și amenajarea de clădiri administrative, precum sediul Stratec, MedEvents sau Medical Express, este inclusă și participarea la diferite concursuri de talie internațională. În derulare este cel din orașul Jena, Germania, pentru un întreg campus universitar de circa 20.000 mp, și participarea la concursul internațional de proiecte pentru Muzeul Național de Istorie a României, proiect de circa 40.000 mp.

Pentru mai multe detalii legate de activitatea companiei, serviciile oferite sau pentru a solicita o ofertă, vizitați site-ul companiei, www.beletage.ro, sau accesați pagina lor de Facebook, Beletage Architecture Studio.

Comentarii Facebook