Bechtel ne ia peste picior: Telul nostru suprem a fost acela de a livra o autostrada la standarde inalte pentru cetatenii din Romania

 
Compania Bechtel a anuntat ca va continua lucrul pe doua tronsoane din Autostrada Transilvania, iar restul de 302 kilometri, pe care nici nu a facut nimic, le cedeaza. 

"Incepand din ziua in care Bechtel a semnat contractul de construire a Autostrazii Transilvania, telul nostru suprem a fost acela de a livra o autostrada la standarde inalte pentru cetatenii din Romania, asa cum am reusit sa facem cu succes pentru alte tari din aceasta regiune si in alte parti din lume. Guvernul a aprobat de curand modificarea acordului sau cu Bechtel, in urma unor negocieri ample derulate in ultimele cateva luni. In concordanta cu acordul actual, compania Bechtel va finaliza lucrarile pe care le-am inceput in doua sectiuni ale autostrazii, iar sectiunea ramasa de 302 de kilometri va fi exclusa din obiectul contractului fara niciun cost imputat Guvernului Romaniei. Acordul actualizat permite Ministerului Transporturilor sa caute surse alternative de finantare in vederea respectarii cerintelor de finantare pentru restul proiectului, in timp ce Bechtel se va concentra pe livrarea si finalizarea celor doua sectiuni pe care le-am inceput", a precizat purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgarcitu.

Compania americana sustine ca acuzele venite din randul clasei politice sunt injuste. "Este regretabil faptul ca Bechtel si diferiti oficiali romani au continuat sa fie obiectul unei critici publice eronate si injuste in legatura cu acest contract. In decursul anilor, am lucrat impreuna cu Guvernul de la momentul respectiv, indiferent de apartenenta politica a acestuia. Bechtel si-a desfasurat in permanenta activitatea in conformitate cu cele mai riguroase standarde etice. Orice sugestii care ar indica o situatie contrara sunt nefondate in totalitate si submineaza interesele profesionale ale tuturor celor care lucreaza la imbunatatirea infrastructurii din Romania prin Autostrada Transilvania", a mai precizat Bogdan Sgarcitu.

Compania a precizat ca este pregatita sa reinceapa lucrul pe tronsonul 2B, in judetul Cluj (10 km intre Gilau si Nadaselu) si pe tronsonul 3C, in judetul Bihor.

Comentarii Facebook