Bechtel ameninta ca ar putea disponibiliza inca 600 de muncitori de la Autostrada Transilvania, pe langa cei 700 anuntati deja


Compania Bechtel a anuntat ca ar putea disponibiliza inca 600 de muncitori de la Autostrada Transilvania, pe langa cei 700 anuntati deja. Constructorul american a informeaza ca daca Guvernul nu alooca bani pentru deschiderea altor santiere nu va putea pastra muncitorii.

Acum se lucreaza numai pe tronsonul de 10 km intre Turda si Campia Turzii, unde sunt circa 1.200 de muncitori. "Asteptam un semnal ca sa putem deschide noi fronturi de lucru, pe tronsoanele 3C in judetul Bihor si 3A intre Gilau-Nadasel, deoarece acum lucram doar cu 600-650 de oameni, si daca situatia nu evolueaza nu stiu daca ii vom putea mentine pe toti" a declarat Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al Bechtel, citat de ziarul Faclia.

Oficialii de la compania americana Bechtel asteapta o eventuala infuzie de capital in sectorul de investitii dupa vizita reprezentantilor FMI in Romania.

 

Autostrada Transilvania ar urma sa aiba o lungime de aproape 500 de km de la Vama Bors, judetul Bihor, pana in Brasov. Pana acum a fost finalizat numai tronsonul 2B, de 42 de km, intre Gilau si Turda. Guvernul a cheltuit numai acolo circa 500 de milioane de euro, iar lucrarile au durat  5 ani si jumatate, fiind terminate in data de 1 decembrie 2009.

Comentarii Facebook