Bechtel amana disponibilizarea muncitorilor de pe Autostrada Transilvania


Compania Bechtel a anuntat ca va respecta dispozitia Inspectoratului Teritorial de Munca a judetului Cluj (ITM) de amanare a emiterii deciziilor de disponibilizare a celor 832 de muncitori de pe santierul autostrazii.

Daca Guvernul nu va emite un act prin care va anunta ca va finanta in continuare lucrarile, angajatii vor fi disponibilizati incapand cu data de 30 ianuarie.

"ITM Cluj a emis o dispozitie legala si o vom respecta. Am si luat la cunostinta si am amanat cu 10 zile calendaristice concedierea colectiva. Din nefericire, masura va fi luata in 30 ianuarie pentru ca in lipsa finantarii nu se pot continua lucrarile", a declarat Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al companiei Bechtel.

Oficialii firmei care realizeaza lucrari la Autostrada Transilvania sustin ca poarta discutii cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru a continua lucrarile la autostrada.

In paralel, compania Bechtel incearca sa recupereze suma de 100 de milioane de euro, pe care CNADNR o datoreaza in contul lucrarilor efectuate in 2010 pe tronsonul Turda - Campia Turzii.

Reprezentantii Sindicatului Transilvania al muncitorilor de la autostrada au initiat procedura de amanare a disponibilizarii in speranta ca Ministerul Transporturilor va gasi fonduri pentru continuarea lucrarilor.

Comentarii Facebook