Bechtel: Cei 700 de muncitori disponibilizati vor primi echivalentul a doua salarii de baza lunare


Reprezentantii companiei Bechtel au anuntat ca trebuie sa renunte la oameni, deoarece finantarea pe 2010 lipseste si mai sunt si lucrari executate in 2009, care nu au fost platite. Oamenii vor primi doua salarii compensatorii.

Michael Swinford, directorul de proiect de la Autostrada Transilvania, a declarat ca Bechtel a alocat resurse pentru a men tine 1.200 de persoane angajate, cu toate ca in perioada decembrie 2009 - aprilie 2010 volumul lucrarilor a fost redus. Restul pana la 1.900 au fost trimisi in somaj tehnic si au primit 75 % din salariu.

"Prin urmare, in acest moment, in cadrul procesului de concediere colectiva, s-a luat decizia de a pastra aproximativ 1200 de angajati si de a disponibiliza 700. Criteriile avute in vedere la stabilirea ordinii de prioritate la concediere in cazul desfiintarii posturilor de aceeasi natura sunt cele prevazute de legislatia romana in materie. Angajatii afectati de decizia de concediere colectiva vor beneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a doua salarii de baza lunare", a mai spus Michael Swinford.

Oficialul Bechtel a declarat ca este regretabil ce se intampla, dar masura a fost luata pentru ca "volumul de lucrari este insuficient pentru a pastra toti angajatii, astfel incat a trebuit sa luam aceasta decizie de concediere colectiva. As vrea sa subliniez faptul ca am incercat sa reducem impactul concedierii colective, pastrand cat mai multi angajati posibil".

Michael Swinford a mai spus ca lucreaza impreuna cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Finantelor Publice si CNADNR "pentru a gasi solutii de revenire la ritmul normal de lucru. Ne exprimam intentia de a rezolva problemele si a reangaja intregul personal, deja instruit si familiarizat cu cultura organizationala a Proiectului".





Comentarii Facebook