Băsescu critică faptul că s-au oprit lucările la Autostrada Transilvania. Contractul cu Bechtel e căutat de 6 luni

 

Preşedintele Traian Băsescu a criticat faptul că au fost oprite lucrări la Autostrada Transilvania. ”S-au oprit lucrări şi nu se găseşte contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel”.

 

Preşedintele a făcut declarația la o acțiune a Fundației Mișcarea Populară.

 

Singurele contracte care s-au semnat au fost cele licitate în timpul Guvernului Boc şi care au fost în instanţă şi, odată pronunţările făcute, s-au mai semnat, anul acesta, nişte contracte. S-au oprit lucrări, fie la Autostrada Transilvania, fie la tronsonul Nădlac - Arad, dar nu s-a pus nimic în locul lor. Sigur, s-au oprit lucrări şi nu se găseşte contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel, însă asta este ceea ce ne lipseşte: capacitatea de a genera proiecte, când avem banii puşi pe masă de Uniunea Europeană, iar lipsa de capacitate de a genera proiecte nu face decât să adâncească acel deficit de la fondul de pensii, pentru că a utiliza banii europeni înseamnă a crea locuri de muncă”, a spus preşedintele.

 

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a spus, pe 1 aprilie, că Parchetul caută de șase luni contractul cu Bechtel. ”E o întrebare la care am mai răspuns, mai răspund de câte ori este nevoie, îl caută Parchetul de vreo şase luni”, a spus Şova, într-o conferinţă de presă.

 

Proiectul Autostrăzii Transilvania a fost aprobat în 2003 şi început în 2004. Trebuia să coste 2,2 miliarde de euro, iar cei 550 de km să fie terminați în 2012. 

 

Contractul a fost modificat și schimbat de fiecare guvernare, astfel că din cei 550 de km s-au terminat numai 50 de km, contractul fiind încheiat în 2013. Costul final pentru cei 50 de km a fost similar cu cel estimat pentru îtreg proiectul.

Comentarii Facebook