Banii din bugetul Ministerului Transporturilor nu ajung nici pentru plata datoriilor catre Bechtel

Ministerul Transporturilor are in bugetul din acest an doar 700 de milioane de lei, in timp ce datoriile catre Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, erau la sfarsitul anului trecut de 900 de milioane.

 

Potrivit Mediafax, care citeaza un document al Ministerului, pentru lucrarile programate pentru acest an la autostrada Transilvania ar fi nevoie de 3,1 miliarde de lei. Pana acum, Ministerul a platit constructorului peste 600 de milioane de lei din datoria existenta la sfarsitul anului trecut.

 

In lipsa banilor pentru continuarea lucrarilor, Bechtel a inceput disponibilizarea a 700 de angajati. Restul de pana la 1.900 de angajati ai companiei americane sunt implicati in lucrarile care se desfasoara pe tronsonul cuprins intre Turda si Campia Turzii. Acesta are 10 kilometri si ar putea fi terminat in acest an, dupa cum a declarat Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Pana acum, din autostrada Transilvania au fost finalizati doar 42 de kilometri intre Turda si Gilau, dar ministrul Radu Berceanu le-a sugerat americanilor sa contracteze un credit pentru continuarea lucrarilor. De asemenea, americanii mai lucreaza si pe sectorul cuprins intre Suplacu de Barcau si Bors.

Comentarii Facebook