Banii alocati de Guvern pentru autostrada si centura Clujului, cheltuiti in parte pe datorii

Din cele 790 de milioane de lei alocate de Guvern pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania si centura de Est a municipiului Cluj - Napoca, se platesc in parte datoriile facute anul trecut.

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon, a declarat pentru cotidianul Ziua de Cluj  ca 70 de milioane de lei vor merge catre compania Bechtel, iar aproape 51 de milioane catre constructorul centurii de Est a municipiului Cluj - Napoca. Banii reprezinta restante pentru lucrarile efectuate anul trecut si care nu au fost platite din lipsa de fonduri.

Pantelimon a mai spus ca, in acest an, Compania Nationala de Autostrada si Drumuri Nationale din Romania isi propune ca construiasca inca 100 de kilometri din autostrada Transilvania, 40 de kilometri din sectorul Cuplacu de Barcau - Bors si alti 10 kilometri intre Turda si Campia Turzii.

Primul tronson de autostrada din Transilvania, cei 42 de kilometri intre Gilau si Turda, a fost inaugurat in 1 decembrie. Compania americana Bechtel anunta ca are de recuperat de la bugetul de stat 150 de milioane de euro datorii, din care, sustine acum directorul DRDP Cluj, va fi achitata doar o parte, adica 17 milioane de euro.

Comentarii Facebook