Banca Transilvania a luat o decizie FOARTE importantă. Ce spune Horia Ciorcilă

 

Acţionarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, organizată joi, în Cluj-Napoca.

 

Cu această ocazie, BT a prezentat acţionarilor status-ul programului de integrare VBRO în BT: evoluţie, realizările de până acum şi paşii următori.

 

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, afirmă: ”Mulţumesc acţionarilor, în numele Consiliului de Administraţie, pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii Volksbank România cu Banca Transilvania. De asemenea, mulţumesc managementului celor două bănci şi echipei mixte direct implicate în etapa de integrare pentru efortul pe care îl depun în  această perioadă. Ne respectăm angajamentele făcute odată cu anunţarea achiziţiei, avem în continuare o abordare responsabilă şi mizăm pe punctele forte ale BT şi VBRO pentru a deveni cea mai bună bancă pentru clienţi”. 

 

Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie a.c. şi se va încheia în 31 decembrie a.c., iar toate etapele de până acum s-au încadrat în termenele stabilite. Programul este organizat pe 25 de proiecte în domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajaţi ai BT şi VBRO. 

 

Rezultatele de până acum ale integrării Volksbank România în Banca Transilvania:

 

- Finalizarea cu succes a novaţiei împrumuturilor VBRO în franci elveţieni: peste 83%, adică aproximativ 14.700 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienţi BT;

- Incheierea cu succes a implementării soluţiei de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice. Peste 15.000 de clienţi VBRO au beneficiat de aceste reduceri. Valoarea totală a diminuării datoriilor acestora este de aproape 290 de milioane lei;

- Realizarea de simulări, cu rezultate pozitive, pentru migrarea datelor IT;

- Comunicare 360° - cu clienţii, acţionarii, autorităţile, angajaţii etc.

- Construirea unei strategii privind reţeaua comună de sedii, la nivel naţional

-Alinierea funcţiunilor de trezorerie, risc, conformitate, anti-fraudă şi audit intern, precum şi implementarea acţiunilor de diminuare a riscului operaţional

 

Odată cu primirea aprobării acţionarilor pentru fuziunea Volksbank România cu Banca Transilvania, proiectul trece în etapa finală, care va dura până la finalul anului. 

 

Acţiunile din cadrul acesteia au ca principal obiectiv oferirea unei experienţe pozitive clienţilor VBRO, odată cu transferarea la BT: simulări pentru migrarea datelor, comunicarea consistentă cu aceştia începând cu 19 octombrie a.c., lansarea Ofertei de Bun Venit la Banca Transilvania, pregătirea echipei şi a reţelei comune de unităţi.

Comentarii Facebook