Banca Transilvania a cumpărat o altă bancă din România

 

Banca Transilvania a achiziționat Volksbank România și se consolidează pe piață, dar și riscă foarte mult.

 

Horia Ciorcilă, Preşedinte, Consiliul de Administraţie BT, şi Ömer Tetik, Director General BT, au declarat: ”Avem ocazia să anunţăm încheierea cu succes a achiziţionării Volksbank România de către Banca Transilvania. Mesajul nostru este pentru clienţii, acţionarii, echipele şi partenerii BT şi Volksbank România, pentru toţi cei interesaţi de acest subiect. Dorim să vă spunem care sunt priorităţile şi care este viziunea noastră.

 

Pentru Banca Transilvania - care şi-a început povestea în Cluj, acum 21 de ani, cu o echipă formată din 13 angajaţi - achiziţionarea Volksbank România este o provocare nouă, o transformare, un pas mare înainte. Este, de fapt, a treia reinventare a băncii noastre, după cea din 2001 – când am început ofensiva de extindere la nivel naţional şi cea din anul 2009 – odată cu adaptarea modelului nostru de business la provocările crizei economice. 

 

Banca Transilvania şi Volksbank România fac echipă bună împreună

 

Sunt trei motive principale pentru care Banca Transilvania a achiziţionat Volksbank România: este o oportunitate care ne ajută în strategia noastră de creştere şi consolidare, are aproximativ 180.000 de clienţi şi un portofoliu mare de credite retail. În plus, avem un model de business asemănător şi aceeaşi piaţă.

 

Din 10 decembrie 2014, când a fost semnat angajamentul ferm privind achiziţionarea Volksbank România de către Banca Transilvania, cele două bănci au funcţionat ca entităţi bancare distincte, până când au fost finalizate formalităţile legale şi au fost obţinute aprobările necesare. Însă de acum încolo, Banca Transilvania şi Volksbank România vor lucra împreună şi vor deveni treptat o singură echipă.

 

O bancă mai bună

 

Mulţi spun că achiziţionarea Volksbank România ne va ajuta să devenim mai mari, ca bancă, iar cu această ocazie le mulţumim pentru încredere. Însă pentru noi acum este mai important să fim mai buni pentru clienţi, ca bancă. Reafirmăm faptul că menţinem strategia pentru o creştere prudentă a BT. Aşa cum se spune, un întreg este mai mult decât suma părţilor. Avem ocazia să armonizăm punctele forte ale Băncii Transilvania cu cele ale Volksbank România, să găsim sinergii şi soluţii, să fim mai eficienţi, să avem o echipă mai bună şi costuri mai mici pentru cei care lucrează cu noi, să venim cu produse noi şi să avem o reţea mai mare de sedii. Dorim ca în primul rând clienţii să simtă pozitiv fuziunea, tocmai pentru că ne dorim o relaţie pe termen lung cu ei.

 

Ce le propunem clienţilor Volksbank România 

 

Având în vedere creşterea agresivă a cursului CHF din ultimii ani şi pentru că aceasta a creat probleme sociale, ne angajăm, ca bancă, să venim cu soluţii. În calitate de acţionar, primele decizii luate de Banca Transilvania sunt următoarele: stoparea calculării comisionului de risc pentru clienţii aflaţi în prezent în portofoliul Volksbank România şi care au semnat contracte care includeau acest aspect; returnarea sumelor încasate cu titlu de comision de risc, în etape, prin diminuarea creditului în sold; reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau în euro şi prelungirea cu o lună, până la data de 17 mai a.c., a deciziei privind îngheţarea cursului CHF la nivelul 31.12.2014. Concret, Banca Transilvania va oferi, din 4 mai a.c., în sediile Volksbank România, o reducere de 22,5% pentru clienţii care doresc conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau euro. În plus, la acest procent va fi adăugată, după caz, valoarea comisionului de risc. Este vorba de aproximativ 18.300 de clienţi Volksbank România care pot beneficia de soluţiile Băncii Transilvania. Acum este în pregătire infrastructura Volksbank România, aşa încât totul să meargă conform aşteptărilor. 

 

Le mulţumim clienţilor Volksbank România pentru răbdare şi înţelegere. De asemenea, le spunem bun venit în familia Grupului Financiar Banca Transilvania! Îi aşteptăm cu produse BT în cele aproape 550 de sedii pe care le avem în ţară, iar într-o primă etapă le stăm la dispoziţie în unităţile Volksbank România”. 

Comentarii Facebook