Avocatul clujean Ciprian Păun: De ce BNR stopează motoarele economiei? E nevoie de muncitori afară?

 

Avocatul clujean Ciprian Păun specializat în litigii și tranzacții financiare și conf. univ la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a

Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca trage unele semnale de alarmă.

 

Într-o postare pe Facebook, avocatul clujean se întreabă de ce BNR frânează creditarea, când economia europeanpă duduie. 

 

Am finalizat a patra tranzacție comercială brown-field din anul acesta de peste 2 milioane de EUR. Este vorba de o achiziție importantă în zona de producție. Ne pregătim de asistarea unui client într-o procedură de achiziție foarte importantă tot pe zona de producție. Economia se mișcă. Fluxurile de capital dinspre Uniunea Europeană în finanțarea companiilor cresc în continuu. În timpul acesta BNR dă semnale de limitare a creditării personale. Vor să diminueze consumul și să țină în limite inflația și cursul valutar. De ce?

 

Nimeni nu își pune întrebarea și BNR nu explică de ce vrea să limiteze creditarea? Gradul de îndatorare a populației RO este la 0,5% în procent față de gradul de îndatorare al populației SUA. BNR nu e de acord cu legea dării în plată. Dar BNR este de acord și avizează restituirile de împrumut către finanțatorii externi ai băncilor.

 

BNR nu a spus nimic atunci când OTP a cesionat creanțele către OTP FACTORING KFT o societate nebancară, care s-a înscris cu ipotecă în CF-urile împrumutaților deși era un SRL banal din Ungaria.

 

BNR nu a spus nimic când Credit Europe Bank a cesionat creanțele către o societate din EAU .....

 

Cineva a dat ordin pe unitate că trebuie să stopăm prețurile în zona imobiliară. De ce? Este chiar asa nevoie de muncitori pe piata fortei de muncă în UE? Sincer preturile pe m2 în România și în Cluj / București sunt mari. Dar, în Franța, în Paris, achităm 10.000 de EUR pe m2! Există o degringoladă pe burse, generată de China/SUA, dar EUROPA merge foarte bine economic. Germania are nevoie de 100.000 de muncitori urgent pentru a face față lucrărilor. Austria face investiții majore în economie.

 

Fratilor, din pacate sau din fericire, noi am ajuns o colonie. Astfel, că ....energia dezvoltării sau a crizei ne e transmisă prin dinamica euro-americană! Săracă țară bogată... lasată pradă crizei...! Criza noastră cea de toate zilele... este criza politică. România funcționează de 8 ani pe avarie la motorul politic .... Și încă mai se rostogolește.... Am zis!”, a scris avocatul Ciprian Păun.

Comentarii Facebook