Autostrada Transilvania: Se fac expropieri în Gilău și Gârbău

 

Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe, demararea procedurii de expropriere pentru continuarea construirii unui sector din Autostrada Transilvania.

 

Exproprierile vor fi făcute pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău din județul Cluj, iar suma alocată este de 658.000 de lei, pentru 618 terenuri, în suprafață de 878.039 metri pătrați, anunță PSD Cluj.

 

Pentru despăgubiri este vizată Secțiunea 3A, subsecțiunea 3A1 și 3A2, de la km 0+000 la km 8+700, pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău din județul Cluj. 

 

Guvernul a alocat deja peste 250 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la autostradă. De asemenea, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Transporturilor, Dan Șova, la Cluj, pe sectorul Autostrăzii Transilvania care leagă Suplacu de Barcău de Borş, lucrările vor începe cel mai probabil din luna octombrie a acestui an. Valoarea lucrărilor la acest sector au fost evaluate la 987 milioane de lei, adică circa 230 de milioane de euro. În total, banii care vin de la București pentru proiectul Autostrăzii se ridică la 1,14 miliarde de lei, etapizați până în 2016. 

 

Cum vor continua lucrările la Autostrada Transilvania? Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a spus că a fost SCURTATĂ

Comentarii Facebook