Economic

Autostrada Transilvania se extinde spre Târgu Mureș

   

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că s-a aprobat proiectul tehnic pentru a fi construiți 18 km din autostrada între Câmpia Turzii și Târgu Mureş.

 

Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avizat proiectele tehnice pentru loturile 1 şi 2 din autostrada Ogra-Câmpia Turzii. Proiectul tehnic pentru lotul 3 este pe circuitul de avizare al CNAIR, după care urmează să fie aprobat în CTE-ul CNAIR. După obţinerea celorlalte avize, constructorii se întorc cu toată documentaţia la CNAIR pentru autorizaţie”, au declarat oficiali din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, conform realitatea.net.

 

După avizarea proiectului tehnic pentru lotul 2, Iernut-Cheţani, constructorii trebuie să obţină toate avizele de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

 

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-au transmis documentaţia tehnică pentru cei 17,9 de de autostradă între Iernut şi Cheţani. Avem nevoie de un aviz pentru ape de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Autostrada traversează mai multe râuri, nu se poate începe construcţia podurilor şi viaductelor fără aceste avize de la Ministerul Mediului", ne-a declarat Cristian Becheru, reprezentantul antreprenorului italian Astaldi SPA, liderul asocierii Astaldi SPA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, constructorul lotului de autostradă Iernut - Cheţani, potrivit Capital.

 

Potrivit acestuia, asocierea Astaldi SPA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL a obţinut toate celelalte avize pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. „După obţinerea avizului pentru ape trimitem toată documentaţia la Compania Naţională de Administrare a Infrastructuri Rutiere, oficialii CNAIR cer autorizaţia de construcţie de la Ministerul Transporturilor. Cel târziu la jumătatea lunii decembrie vom avea şi autorizaţia de construcţie”, a precizat Cristian Becheru.

 

Pe cei 18 km s-a terminat descărcarea arheologică. ”Din ianuarie încep lucrările de decopertare pe toţi cei aproximativ 18 km de autostradă. Chiar dacă este frig, se poate decoperta şi se poate lucra la fundaţiile podurilor, forăm la o adâncime de 25 m şi turnăm pilonii podurilor”, a mai declarat reprezentantul antreprenorului.

rosal_dispecerat[1].png
21-11-2016, 17:09
28 vizualizări
3 comentarii
frank21-12-2016, 10:04
RUSINEA EUROPEI....SI IDIOTI PE DEASUPRA IN LOC SA LUCREZE CATRE EUROPA,NOI TREBUIE SA NE PLIMBAM IN MOLDOVA CEA ALCOLIZATA ?
geo21-11-2016, 17:31
Si marmota invelea ciocolata. Poate vom avea autostrazi peste 30 de ani.
clujean22-11-2016, 10:55
Daca ai avea minimul bun simt doar SA TE INFORMEZI (e simplu, pe Youtube de exemplu), ai vedea filmulete cu lucrari EFECTIVE la autostrazi in Romania, azi, 22 noiembrie. Se lucreaza intens pe Lugoj-Deva, pe Sebes-Turda, pe Gilau - Nadaselu (e practic gata) si, intr-adevar mai timid, DAR SE LUCREAZA, pe Campia Turzii - Tg. Mures. S-ar fi lucrat si pe Suplacu de Barcau - Bors, dar acolo constructorul care tocmai castigase licitatia "a pus pusca jos". Ce bine ar fi sa ne informam inainte de a arunca cu laturi...

Cele mai citite ştiri din Economic

87 vizualizări
22-9-2017, 20:25
#OamenidinUBER: Andreea conduce cu UBER pentru a ajuta copiii» Vezi tot
45 vizualizări
22-9-2017, 13:50
Puțin peste 800 de posturi vacante în tot Clujul, la final de săptămână. Ce meserii se caută cel mai mult» Vezi tot
43 vizualizări
21-9-2017, 13:56
Pasagerul cu 2 milioane pe Aeroportul Internațional Cluj! E un nou RECORD - FOTO» Vezi tot
29 vizualizări
20-9-2017, 11:16
Anunțul ministrului Muncii, despre legea pensionării. Până la ce vârstă se va putea lucra» Vezi tot
11 vizualizări
27-7-2010, 13:52
Primaria Cluj majoreaza penalitatile de intarziere la contractele de inchiriere sau concesionare» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?