Apple a lansat oficial noua gamă de iPhone X. Există și o variantă ”ieftină”



Compania Apple a avut, miercuri seară, evenimentul de lansare a noii game de iPhone X, gigantul american scoțând în acest an pe piață trei noi variante ale modelului, iPhone XS, XS Max și XR.

Prima generație de iPhone X a fost un real succes pentru americani, iar în acest an, compania a decis să vină cu mai multe variante: succesorul iPhone XS, o varianta mai mare iPhone XS Max, dar și o variantă mai ”ieftină”, iPhone XR.

Diferenețele dintre modelul XS și iPhone X sunt doar la interior, ceea ce înseamnă că accesoriile și husele pentru generație trecută sunt compatibile cu noul device. Noul iPhone XS are un ecran de 5,8”, Super AMOLED, la o rezoluţie 2.436 x 1.125 pixeli. Procesorul este un Apple A12 Bionic (hexa-core + procesor neural octa-core), iar grafica este asiguratp de un GPU Apple, quad-core. Smartphone-ul are o memorie RAM de 4 GB, iar variantele de stocare pornesc de la 64 GB, până la 512 GB. În ceea ce privește capacitatea bateriei, Apple nu a vrut să dezvăluie valorile exacte, preferând să spună doar că are ”o autonomie mai bună cu 30 de minute față de iPhone X”.

Sistemul de camere principale este unul dual, ca și la modelul precedent, cu un senzor de 12 MP (1,4 nm), f/1.8, plus un alt senzor telephoto, tot de 12 MP f/2.4 (1.0 nm), capabil de 2x zoom optic. Camera frontală este de 7 MP, capabilă de înregistrare video la rezoluție de 1080p, la 60 FPS.

Modelul XS Max are aceleași specificații, singurele diferențe fiind la dimensiunea display-ului (6,5”) și a bateriei (autonomie cu 1.30h mai mult față de iPhone X).

De asemenea, în acest an, Apple a decis să lanseze și o variantă ”ieftină” de iPhone X. pentru a justifica un cost mai mic, device-ul are un display de 6,1”, însă acesta nu mai este Super AMOLED, ci este un panou IPS LCS, cu o rezoluție de 1.792 x 828 pixeli. iPhone-ul este tactat de un procesor A12 Bionic, la GPU-ul este in quad-core de la Apple. De asemena, memoria RAM este doar de 3 GB, iar variantele de stocare ajung până la 256 GB. Totodată, XR are o singură cameră principală, de 12 MP, cu apertură f/1.8 și stabilizare optică, iar camera frontală este tot una de 7MP. Spre deosebire de iPhone XS și XS Max, acesta vine în 6 variante de culoare (alb, negru, roşu, galben, albastru și coral).

Prețurile pornesc de la 1000$ pentru modelul iPhone XS, de la 1099$ pentru XS Max, iar modelul ”de buget”, iPhone XR, pornește de la 749$.

Noile iPhone XS și XS Max sunt disponibile la precomadă din data de 14 septembrie, cu livrare începând din 21 septembrie, în timp ce modeul XR va fi disponibil la precomandă începând cu data de 19 octombrie, cu livrarea din 26 octombrie.

Comentarii Facebook