ANAF justifică închiderea unui bar pentru 3,28 lei

 

Inspectorii ANAF au precizat că terasa PUB 18, din București, nu a fost închisă pentru că nu a declarat suma de 3,28 de lei, așa cum au susținut proprietarii localului.

 

Am găsit o diferență de 1.596,72 lei la PUB 18. L-am întrebat pe ospătar unde sunt banii, iar el ne-a zis că i-a dat administratorului. I-am zis să prezinte dispoziția de plată, iar el n-avea niciuna. După control, a venit administratorul cu o dispozitie de plată într-un singur exemplar, pe care, cel mai probabil, abia o scosese la imprimantă. Au mai rămas descoperiți 3,28 lei. Au deschis de 20 de ani în Regie. Se închideau de mult dacă aveau veniturile pe care ni le comunică nouă”, au declarat surse din cadrul ANAF, citate de economica.net.

 

Cei de la PUB 18 au afișat o hartie pe care scria ”ANAF a depistat nedeclaraţi 3,28 lei!”, declarâdu-se victime ale Direcţiei Generale Antifraudă.

 

Șeful ANAF, Gelu Diaconu, a explicat toate controalele făcute. ”Nu cred ca poate fi cineva deranjat de faptul ca ANAF combate atât marea evaziune cât și mica evaziune, așa cum mai este ea numită, în afara evazioniştilor. Se tot vehiculează ideea că Fiscul ar trebui să închidă ochii la cei care nu taie bon fiscal, dacă este vorba de sume mici. Întrucât s-ar pierde locuri de muncă și statul nu mai încasează taxe. Este complet eronată această abordare, iar alternativa ar fi chiar imorală. Cei mai mulți dintre comercianţi sunt oneşti”, a declarat Gelu Diaconu, pentru Economica.net. 

 

Comentarii Facebook