Amenzi la restaurantele din mall -ul din Gheorgheni aplicate de Protecția Consumatorilor Cluj

 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au amendat mai multe societati care activează în zona food court de la Iulius Mall.

 

Comisarii CJPC Cluj au defăşurat o acţiune de control în zona food a unui mall din Cluj-Napoca, fiind verificate 10 unităţi de alimentaţie publică, neconformităţi constatându-se la 9 dintre aceştia. Abaterile identificate au fost legate de: nerespectarea condiţiilor de păstrare, depozitare a materiilor prime, produselor finite; lipsa elementelor de identificare caracterizare a semipreparatelor din blocul alimentar și etichetarea incompletă a ingredientelor, semipreparatelor culinare.

 

Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate  9 amenzi în valoare de 13.000 lei.

 

Controlul nu a vizat brandurile Subway, McDonald's și KFC, care au fost verificate în prealabil și nu au fost găsite probleme. În rest au fost verificate toate restaurantele și numai la unul nu au fosdt găsite probleme. 

 

De asemenea, un operator economic, urmare controlului efectuat şi consilierii oferite, a luat decizia de a închide temporar unitatea, pâna la remedierea deficienţelor şi modernizarea spaţiului în care-şi desfăşoară activitatea.

Comentarii Facebook