Aeroportul Internaţional Cluj e în Centrala Incidentelor de Plăţi! Cât de aproape era INSOLVEȚA? - EXCLUSIV

 

Aeroportul Internaţional din Cluj a ajuns în Centrala Incidentelor de Plăţi, pentru că a întârziat cu trei ore plata unor bilete la ordin.

 

Conducerea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a confirmat informaţia Știri de Cluj, precizând că nu a putut onora trei bilete la ordin, în cursul zilei de vineri, 29 august. 

 

S-a ajuns în această situaţie, spun sursele noastre, din cauza vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, care a semnat cu mare întârziere un act adiţional la contractul prin care Aeroportul Internaţional Cluj a împrumutat de la CEC Banck suma de 50 de milioane de lei. ”Acest act adiţional s-a semnat vineri după ora 17.00, iar cei de la CEC, în aceeaşi zi, ne-au pus la dispoziţie banii. Din păcate, trei bilete la ordin care au fost scontate de Banca Transilvania nu au putut fi onorate din lipsă de bani. Situaţia s-a remediat vineri când au sosit banii de la CEC. Directorul Aeroportului este plecat în interes de serviciu şi sperăm că, după ce vom explica Băncii Transilvania întreaga situaţie, să fie retrasă cererea de introducere a Aeroportului Internaţional din Cluj în Centrala Incidentelor de Plăţi”, a declarat un oficial al Aeroportului clujean.

 

Pe înţelesul tuturor, Banca Transilvania a plătit în avans anumite bilete la ordin emise de Aeroportul din Cluj, care erau scandente la data de 29 august 2014. Cum în conturile Aeroportulu Internaţional nu erau banii necesari, biletele la ordin nu au putut fi onorate, fapt ce a generat un incident bancar.

 

Faptul că vicepreşedintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu, nu a semnat la timp actul adiţional este pus de oficialii Aeroportului clujean pe seama fricii de DNA. ”Vineri de la ora 13.00 la ora 17.00, la Consiliul Judeţean Cluj, s-a desfăşurat o şedinţă a comisiei din care fac parte patru angajaţi de la Aeroport şi trei de la CJ Cluj, pentru obţinerea creditului de 50 de milioane de lei. După ce au citit documentele şi le-au analizat vreme de câteva zile, angajaţii CJ Cluj au semnat fără ezitare, dar vicepreşedintele CJ Cluj a avut o ezitare. Din această cauză, Aeroportul Internaţional Cluj a ajuns în CIP, şi astfel se confirmă temerea că, dacă nu s-ar fi contractat creditul de 50 de milioane de lei, instituţia intra în insolvenţă”, mai spune oficialul Aeroportului clujean.

 

Comisia mixtă formată din angajați de la CJ Cluj și de la Aeroport analizează fiecare act al investiției de la pista de 2.100 de metri pentru a vedea dacă banii s-au folosit corect. Arestările făcute de DNA Cluj au stârnit panică în rândul conducerii CJ Cluj, cu toate că, la momentul efectuării lucrărilor, aceeași conducere le-a avizat. 

Comentarii Facebook