Aeroportul Cluj nu va intra în INSOLVENȚĂ. Totuși, datoriile de 50 de milioane de lei de la PISTĂ au fost cumpărate de o bancă

 

Conducerea Consiliului Județean Cluj a anunțat că Aeroportul Internațional Cluj nu va intra în blocaj sau în insolvență.

 

Sindicatul din cadrul Aeroportului Cluj amenință cu proteste, pe motiv că cei de la Consiliul Județean Cluj au retras hotărârea prin care ar fi urmat să garanteze creditul bancar, pentru a fi plătite lucrările suplimentare de la pista de 2.100 de metri, lucrări care se ridică la 50 de milioane de lei.

 

Sindicaliștii susțin că banca va bloca conturile Aeroportului, care nu va mai putea opera.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan OIeleu, a spus că Garanti Bank a intrat pe fir pentru că a cumpărat de la constructor creanța de 50 de milioane de lei. 

 

Pot să afirm că în momentul de față nu există și nu va exista nici în viitor un pericol pentru închiderea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj. Au fost discuții zilele trecute cu reprezentanții băncii care ne-au asigurat de întreaga deschidere astfel încât până la clarificarea problemelor la nivelul Aeroportului Internațional Cluj, referitor la derularea contractului ”Pistă 2100 de metri”, nu se pune problema vreunei acțiuni din partea băncii. Chiar azi, dânșii ne-au confirmat că nici nu doresc și nici nu au pârghiile necesare pentru a face altfel de lucruri”, a spus Ioan Oleleu, vicepreședintele CJ Cluj.

 

Conducerea Consiliului Județean Cluj refuză acum să garanteze împrumutul necesar pentru efectuarea plății pe motiv că DNA Cluj are pe rol o anchetă în privința pistei de 2100 de metri și că sunt suspiciuni de fraudă. ”Noi am cerut un audit și un control al Curții de Conturi. Vrem să vedem dacă totul a fost legal în derularea acestui contract. Dacă a fost, atunci vom emite hotărârea prin care se va putea lua acest credit de la CEC. Banii de la CEC ar urma să fie plătiți acestei bănci care a cumpărat creanța de la constructor”, a mai spus Ioan Oleleu.

 

Interesant este că Garanti Bank nu a prezentat nicio dovadă că a cumpărat această creață de la constructorul pistei. 

 

Oleleu cere DEMISIA lui David CICEO! Mai cere anchetă în cazul pistei de 2.100 de metri și a Terminalelor

 

 

Comentarii Facebook