Machte Wizz 160x600 px Stiri de CJ.jpg

Economic

Aeroportul Cluj a ajuns la 2 milioane de pasageri mai repede ca anul trecut - VIDEO

   

Aeroportul Internațional ”Avram IancuCluj a sărbătorit astăzi pasagerul său cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2018, anul centenar al Marii Uniri. Acest prag semnificativ de pasageri este atins anul acesta cu două săptămâni mai repede comparativ cu anul 2017, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a traficului aerian din primele 8 luni ale anului.

 

Aeroportul Internațional ”Avram IancuCluj atinge pentru a doua oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute prin intensificarea negocierilor cu operatorii aerieni.  

 

Noul program al sezonului de vară din acest an a adus o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații de vacanță, cât și o extindere a rețelei de rute. În acest sens s-au înregistrat zboruri turistice către 12 destinații, din 5 țări, cu două noi destinații turistice în plus faţă de anul 2017.

 

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2018, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian TAROM, pe zborul său cu numărul RO 644 de la Cluj-Napoca la București. Norocosul pasager, Gabriela Spătaru, a fost selectat odată cu check-in-ul pasagerilor și premiat în prezenţa reprezentanților companiei aeriene TAROM, a reprezentanţilor Consiliului Județean Cluj,  a reprezentanţilor celorlalte autorităţi locale şi instituţii sau organizaţii partenere, respectiv a reprezentanților mass media.

 

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internațional ”Avram IancuCluj, domnul Viorel Federiga a precizat cu ocazia acestui eveniment: ”Doresc să felicit Aeroportul Internaţional Cluj pentru depăşirea pragului de 2.000.000 pasageri şi în anul 2018, anul Centenarului. Este o realizare deosebită pentru primul aeroport regional al ţării, în acest an de sărbătoare naţională şi un motiv în plus de continuare a eforturilor de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, pentru depăşirea de noi şi noi recorduri în fiecare an”.

 

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional ”Avram IancuCluj, a declarat următoarele: ”Atingerea pentru a 2-a oară consecutiv a pragului de 2.000.000 de pasageri, la nivelul anului 2018, este un rezultat care ne onorează şi care se adaugă realizărilor deosebite înregistrate de Aeroportul Internaţional Cluj în ultimii ani. Felicităm compania Tarom care în acest an împlinește 64 de ani de activitate, ceea ce înseamnă un parteneriat tot atât de îndelungat și cu Aeroportul Internațional Cluj. Centenarul României aproape se identifică cu centenarul de aviație de pe aeroportul clujean. Suntem deosebit de optimiști în privința aviației civile și a României și pentru următorii 100 de ani”.

 

Directorul General al companiei aeriene TAROM, domnul Wilhelm-Werner Wolff, a declarat la rândul său: ”Suntem onoraţi să premiem astăzi pasagerul cu numărul 2.000.000. Este un privilegiu să marcăm acest eveniment împreună cu Aeroportul Internaţional Cluj, care ocupă primul loc în România în ceea ce priveşte numărul de pasageri raportat la numărul de locuitori din municipiu. Felicităm Aeroportul Internaţional Avram Iancu şi, de asemenea, câştigătorul, care va fi recompensat cu două bilete de avion valabile pentru orice destinaţie operată de Compania TAROM! Îi mulţumim că ne-a ales şi îl aşteptăm din nou la bordul aeronavelor noastre!”.

--------------------------------------- 

Pasagerul cu numărul 2 milioane de pe Aeroportul Internațional ”Avram IancuCluj a fost întâmpinat pe ritmurile trupei Incognito.

 

Tânăra care a fost pasagerul norocos a primit din partea companiei Tarom două zboruri gratuite spre orice destinație. 

 

În 2018 am reușit să aniversăm mai repede pasagerul cu numărul 2 milioane, împreună cu compania Tarom, partenerul nostru tradițional. În 18 septembrie, compania Tarom împlinește 64 de ani de prezență la Cluj. Avem planuri importante de dezvoltare. În 2030, vom ajunge la 7 milioane de pasageri. Sperăm să continue devierea râului Someș pentru extinderea pistei. O dată cu acest proces, vom inaugura zboruri directe Cluj - New York. Consiliul Județean Cluj a investit sume importante. Avem un sprijin foarte important din partea lor, din partea comunității.

 

Până la finalul anului vom ajunge la 2,9 milioane de pasageri.

 

Pentru dezvoltarea aeroportului lucrăm la proiecte pentru un nou terminal de pasageri. Vom lansa licitația pentru o cale de rulare complet nouă. Nu avem suficiente locuri de parcare aeronave, ne trebuie un terminal cargo, pentru că a crescut foarte mult transportul cargo”, a explicat directorul Aeroportului Internațional ”Avram IancuCluj, David Ciceo.rosal_dispecerat[1].png
7-9-2018, 14:43
103 vizualizări
9 comentarii
Xnxx 8-9-2018, 11:49
Cel mai slab director posibil nu a făcut nimic pentru aeroport ,visează 7 milioane de pasageri pe an cu ce .utilaje vechi ,lipsa personal deservire lipsa utilaje .Se tot laudă cu ce a realizat dar in realitate nu a facut nimic
Ynyy 8-9-2018, 18:46
Si anul trecut era numarat ca pasager de 2-3 ori pe zi si cioroiul mircea avram.
@Xnxx8-9-2018, 21:32
Prostule bou, acest om indiferent cum e dar prost nu, crede-ma, cu cine-l compari de spui ca-i cel mai slab director? Cine a facut mai mult?
Egreta9-9-2018, 15:07
@ynyyy numele complet e Mircea Avram CIORDEL
asd7-9-2018, 23:11
Pot sa zica mersi la dragnea si psd.
Doru7-9-2018, 19:13
Un nou terminal pentru pasageri e imperios necesar si de urgenta maxima. Ne miscam cu viteza melcului si batandu-ne cu caramida in piept ca ce am facut noi si uite unde am ajuns. Din pacate doar dezvoltarea comerciala a judetului si a regiunii a impins acest flux de calatori spre maxim. Faceti ceva si pentru dezvoltare, nu asteptati sa va sufocati si abia atunci sa actionati!!
Carlos7-9-2018, 17:50
Mare realizare, felicitari !
Sa sarbatoresti ceva cu lautati ca pe sate, la oras e ceva. Dar micii ? Unde sunt micii...
vir7-9-2018, 16:47
ciceo mama, lasa povestile si mareste aeroportul ca e supraaglomerat. Daca l-ai mari, ar fi mai multe zboruri si mai multi pasageri si a ai putea sa te lauzi si mai tare. P.S. lasa spaga de la wizz si lasa-i si pe ryan air sa intre !
dan7-9-2018, 17:12
astia tot numara pasagerii ca prostii,dar investitii ioc,asta e cand pui tarani sefi la oras.

Cele mai citite ştiri din Economic

2714 vizualizări
15-11-2018, 10:05
La Cluj, piața imobiliară merge în CAP. Avem dovada - FOTO» Vezi tot
884 vizualizări
15-11-2018, 15:24
Taximetriștii din Cluj-Napoca au cerut majorarea tarifelor. Ce a răspuns Primăria» Vezi tot
580 vizualizări
13-11-2018, 17:54
Cluj-Napoca: Chirie astronomică pentru o cameră în centrul orașului - FOTO» Vezi tot
255 vizualizări
14-11-2018, 17:51
Clujul, pe locul 2 în țară la nivelul salariului mediu. Cine se clasează pe primul loc» Vezi tot
240 vizualizări
14-11-2018, 12:31
Specialiștii avertizează că vine o nouă criză» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?