Acţiunile BMW scad. Emisiile SUV-ului X3 diesel sunt de 11 ori mai mari

 

Acţiunile BMW au scăzut, după ce s-a aflat că emisiile SUV-ului X3 diesel sunt de 11 ori mai mari decât prevăd normele UE. 

 

SUV-ul BMW a fost testat pe şosea de Consiliul Internaţional pentru Transporturi Nepoluante, acelaşi grup care a dat informaţii care au condus la investigarea de către autorităţile americane a diferenţei dintre emisiile motoarelor diesel al VW în timpul testelor de laborator şi a celor pe şosea, a relatat revista Autobild, citat de Bloomberg.

 

Nu există nicio funcţie de recunoaştere a ciclurilor de testare a emisiilor la BMW. Toate sistemele de emisii rămân active în afara ciclurilor de testare”, potrivit unui comunicat al BMW publicat în urma articolului din Autobild.

 

Acţiunile BMW sunt tranzacţionate la Frankfurt în scădere cu 6,2%, după un declin de până la 9%. Titlurile Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, au coborât cu până la 4,2%.

 

Nu există nicio sugestie că BMW a făcut ceva ilegal. Totuşi, există temeri legate de impactul pe termen lung asupra afacerilor cu automobile diesel pentru toţi producătorii care construiesc maşini cu astfel de motoare”, a declarat Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler în Frankfurt.

Comentarii Facebook