8 pași pentru un semnal WiFi mai bun



Trăim într-o perioadă în care tarifele pentru datele mobile sunt foarte mici. Cu toate acestea, nimic nu se compară cu semnalul puternic de acasă. În plus, traficul nu se contorizează, așa că poți face absolut tot ce vrei, fără să duci grija costului suplimentar. Dacă ai probleme cu semnalul WiFi, iar problema nu este de la furnizorul de internet, atunci următorii 8 pași te vor ajuta să obții o viteză mai bună pentru internetul de acasă.

Poziționarea

Instalează router-ul cât mai sus față de podea, pentru ca semnalul să nu fie transmis în jos. Ține cont că podeaua împiedică propagarea semnalului, irosind astfel puterea conexiunii. Cel mai bine este să-l așezi la o înălțime de minimum un metru, pe o măsuță sau un alt corp de mobilier, dar nu metalic.

Pentru un semnal optim de internet, router-ul trebuie plasat undeva cât mai în centrul casei, pentru a putea transmite semnalul în toate direcțiile. Dacă-l instalezi într-un colț sau lângă fereastră, irosești o mare parte a semnalului.

Amplasează router-ul în încăperea în care folosești cel mai mult internetul. Cel mai bine în sufragerie, dacă acolo îți petreci cel mai mult timp acasă. Vei avea, astfel, un semnal mai bun de internet. De asemenea, evită amplasarea router-ului în apropiere de oglinzi sau acvarii, pentru că vei pierde din calitatea semnalului.

Amplificatoare și repeaters

Instalează amplificatoare de semnal wireless prin casă, pentru a avea un semnal puternic în orice colț al casei, indiferent cât de departe de router.

Evită barierele fizice

Multă lume ferește router-ul de copii sau de animale de casă amplasându-l într-un dulap sau într-o debara. Astfel, se pierde din semnal. Undele radio transmise de router sunt afectate, iar calitatea semnalului este mai slabă. Evită, așadar, să „ascunzi” router-ul.

Evită interferențele

Ține router-ul departe de alte electronice sau electrocasnice. Este posibil ca semnalul acestuia să interfereze cu microundele, cu televizorul etc, și router-ul să fie ecranat.

Poziționarea antenelor

Dacă vrei semnal mai bun de internet, pune antenele router-ului în poziție verticală. Dacă ai un router cu mai multe antene, ține-le pe toate vertical, pentru că antele sunt programate să transmită semnalul în această poziție.

Update-uri software

Fă update de software, pentru un semnal mai bun. Sunt multe modele de routere care vin cu firmware cu probleme și care afectează calitatea semnalului, așa că intră în setări și actualizează-l la cea mai recentă versiune.

Modelele noi

Schimbă-ți router-ul! Un router mai vechi de cinci ani începe să „dea rateuri”. Tehnologia a făcut pași mari între timp, așa că un router nou îți garantează un semnal de calitate mai bună și o viteză mult mai mare.

Selectează canalul wireless cel mai liber din zona ta

Rețelele wireless funcționează într-o manieră similară precum posturile radio. Banda FM poate găzdui un număr limitat de posturi și cu cât există mai multe, cu atât interferențele sunt mai dese, iar experiența audio este mai slabă.

Routerele emit semnalul wireless pe două frecvențe – 2.4 Ghz și 5 Ghz. Fiecare dintre acestea are mai multe canale, iar majoritatea routerelor au setate în mod automat alegerea unui canal. Dacă ai foarte multe rețele wireless în jurul tău, există șanse foarte mari ca acestea să emită pe același canal, cauzând scăderi în calitate a semnalului. De aceea, ai nevoie de o modalitate de a scana ce canale se folosesc în jurul tău și ce canal este mai liber. Pentru calculatoarele ce rulează Windows vei avea nevoie de o aplicație specială. Pentru sistemul de operare macOS, funcția de scanare este implementată în Network Utility.

Tu ce pași ai aplicat până acum?

Comentarii Facebook