74% dintre romani nu merg in concediu in 2011


Potrivit unui sondaj realizat de IRES, 74% dintre romani sustin ca nu vor merge in concediu in 2011, procent cu 4% mai mic decat cel de anul trecut.

 

"Barbatii,tinerii intre 18 si 35 de ani, cei cu pregatire superioara si mai degraba din zona de Sud a tarii sunt categorii care declarat intr-o mai mare masuta ca merg in acest an in vacanta", este una dintre concluziile studiului realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

 

65% dintre cei care au afirmat ca pleaca in aceasta vara in vacanta spun ca destinatia lor va fi Romania, cate 4% opteaza pentru Bulgaria, Spania si Italia. 39% opteaza pentru o destinatie la mare, 31% pentru o zona de munte, 2% vor merge si la mare si la munte, iar 7% spun ca vor vizita un oras.

 

25% dintre cei care merg in vacanta spun ca bugetul alocat in acest an este mai mai decat cel de anul trecut, in timp ce numai 5% spun ca vor aloca mai multi ani in 2011.

 

"Vacanta in Romania este preferata de respondenti ca si destinatie atunci cand sunt rugati sa isi exprime optiunea pentru Romania sau strainatate. 49% dintre cei intervievati indica Romania drept destinatie preferata, in timp ce pentru strainatate opteaza 42%. Preferinta pentru Romania a crescut cu 2% fata de 2010, in timp ce pentru strainatate a scazut cu 6%. Criza este principalul factor care explica aceasta situatie sau altfel spus respondentii nici nu mai indraznesc sa viseze la optiuni pe care situatia materiala actuala a lor nu le permite", spun realizatorii sondajului.

 

Sondajul IRES a fost realizat in zilele de 1 si 2 iunie, pe un esantion de 1.248 de persoane.

 

Foto: xplorio.ro

Comentarii Facebook