700 de muncitori de la Autostrada Transilvania primesc de azi deciziile de disponibilizare


Cei 700 de muncitori de la Autostrada Transilvania care vor fi disponibilizati au inceput sa primeasca de astazi deciziile de disponibilizare. Oamenii vor sa dea in judecata compania americana Bechtel.

Cifra disponibilizatilor a crescut de la 500, cat au anuntat miercuri reprezentantii AJOFM Cluj, la 700 astazi.

"La intalnirea de astazi pe care am avut-o cu Bechtel, cei de la AJOFM au cerut companiei americane sa prezinte un program clar al disponibilizarilor pentru ca pana acum au furnizat numai liste fara termene clare. Nu se spune clar cand vor fi disponibilizati muncitorii", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop. 

Pop a mai spus pentru site - ul Stiri de Cluj ca muncitorii au inceput de astazi sa primeasca deciziile de disponibilizare si ca sindicatul strange semnaturi pentru a putea da in judecata Bechtel. "Vrem sa atacam in instanta o astfel de decizie si sa facem dreptate. Oamenii care sunt dati afara trebuie sa vina la noi si sa semneze pentru ca altfel nu putem sa ii aparam. Vrem sa vina toti si sa atacam decizia de disponibilizare la Tribunalul Muncii", a mai spus Grigore Pop.

Liderul Cartel Alfa Cluj sustine ca Bechtel nu a respectat procedurile de concediere a muncitorilor si ca nu a prezentat sindicatului situatia economico-financiara a companiei, care sa justifice restructurarea.

Sindicalistii vor avea o intalnire vineri si cu prefectul Florin Stamatian, pentru a-i expune problemele. Reprezentantii AJOFM nu au vrut sa faca nici un comentariu pe aceasta tema.

Comentarii Facebook