100 de turişti din Cluj ȚEPUIȚI cu vacanțe în Dubai! Agenția i-a abandonat pe aeroport

 

100 de turiști din Cluj au fost păcăliți de o agenție de turism, care le-a luat bani și i-a abandonat pe aeroport. 

 

Ministerul Turismului a reacționat. A amendat şi a retras licenţa de turism agenţiei Vox Travel, după ce a constatat că s-a încasat contravaloarea excursiei în Dubai de la 100 de clienţi, fără să li se facă rezervare. Aceştia au fost lăsaţi să aştepte în aeroportul din Cluj-Napoca.

 

În data de 4.04.2017, Direcţia Generală Control, Autorizare şi Monitorizare (DGCAM) din cadrul Ministerului Turismului a intrat în posesia unei informaţii conform căreia SC Vacanţe VOX SRL (agenţia de turism turoperatoare VOX TRAVEL), detinătoare a licenţei de turism nr 6789/20.06.2013, cu adresa: str. Tăşnad, nr.5, bl.P3, sc.2, et.3, ap.22 din Cluj Napoca, Poliţa de asigurare eliberată de OMNIASIG nr.46887/04.08.2017, a lăsat în aeroportul din Cluj Napoca un număr de peste 100 turişti care trebuiau să plece în dimineaţa zilei respective în Dubai. Conform informaţiei vehiculate în spaţiul public, turiştii nu aveau rezervările făcute, în ciuda faptului că au achitat contravaloarea călătoriei, precizează Ministerul Turismului.

 

Reprezentanţii ministerului l-a contactat pe directorul agenţiei de turism, Ioan Dan Chindris, care a confirmat incidentul. Din discuţiile purtate telefonic cu acesta, rezultă că banii care au fost viraţi în Qatar nu au ajuns la destinaţie, afirmând că va restitui turiştilor banii încasaţi.

 

Ministerul Turismului, prin DGCAM, a decis efectuarea unui control la sediul din licenţă al agenţiei touroperatoare Vox Travel, administrată de SC Vacanţe Vox SRL, cod fiscal 31057406. În urma controlului, s-a constatat faptul că agenţia de turism nu a asigurat derularea unui pachet de servicii turistice în perioada 04.04 -11.04.2017, transport cu avionul Bucureşti-Dubai şi şapte nopţi cazare cu mic dejun în Dubai, pentru aproximativ 100 de turişti. Pentru aceasta şi nerespectarea criteriilor în baza cărora s-a eliberat licenţa de turism, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională şi retragerea licenţei de turism nr.6789 din 20.06.2013.

 

Ministerul Turismului a anunţat oficial Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, cu privire la aspectele sesizate, întrucât SC Vacanţe Vox SRL este suspectată de fraudă.

Comentarii Facebook