Ecaterina Andronescu: Școlile profesionale trebuie regândite - VIDEO


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că trebuie regândite școlile profesionale pentru a acoperi nevoile pieței de muncă.

Școlile profesionale trebuie să asigure nevoile pieței de muncă și pentru asta este nevoie de o colaborare cu angajatorii.

"Vrem să-l regândim în sensul racordării la nevoile de pe piața muncii. Vrem să ancorăm în această responsabilitate, pe care o are ministerul și angajatorii și printr-un contract cu angajatorii să creștem cifra de școlarizare în domeniul profesional", a declarat ministru educației, Ecaterina Andronescu.

Printr-o strânsă colaborare cu angajatorii se dorește o mai bună asigurare a practicii care trebuie efectuată în timpul școlii și care în momentul de față nu poate fi asigurată din cauză lipsei condițiilor pentru desfășurarea acestei activități.

În principal, de la angajatori, așteptările mele se leagă de două lucruri, și anume, de accesul la practică, pentru că nu dispunem de atelierele de practică mecesare formării profesionale, și al doilea lucru se referă la angajare", a mai adăugat ministrul.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, 12 noiembrie, la Cluj, că ordonanța privind noul BAC profesional va ajunge miercuri, la guvern, pentru dezbatere.

 

BAC-ului presional - permis pentru intrarea pe piața muncii - VIDEO

Comentarii Facebook