Vineri la Zilele Culturale Maghiare 2013: Magie cu Belloni și autonomie

 

Clujenii au la dispoziție un program divers și pentru ziua de vineri, 23 august, la Zilele Culturale Maghiare din Cluj.

 

Între orele 10:00-19:00 se poate vizita turnul Bisericii Sf. Mihail, iar de la ora 12:00 va avea loc un nou tur al Cimitirului Central (Házsongárd), cu ghidaj în limba română.

 

La ora 11:00, va fi inedita Plimbare turistică – Moștenirea barocă și renascentistă a Clujului, cu ghid în limba română, iar întâlnirea va fi în faţa intrării bisericii Sfântul Mihail.

 

Vineri va fi ziua sănătăţii, cu începe de la ora 11:00, deschisă cu terapie a Casei Sănătăţii, iar la aceeaşi oră va fi Terapii naturiste și complementare – Masaj terapeutic și limfatic, masaj chiropractic, reflexologie, plante medicinale. După prezentare, celor interesați li se va oferi posibiltatea să încerce terapiile menționate! Aceste evenimente se vor desfăşura la Liceul Teoretic Báthory István.

 

Pentru amatorii de sport, la ora 15:00 va fi Antrenamentul școlii de fotbal Dribli: antrenamentul de prezentare a grupului preșcolar, iar la 15:30 se va ţine meci părinți contra copii, toate în curtea Liceului Teoretic Báthory István.

 

La ora 16:00, va avea loc pe strada Mihail Kogălniceanu Plimbare în lumea minunilor – Spectacolul magicianului Belloni, un spectacol de magie pentru toate vârstele.

 

Nici filmele nu lipsesc, iar ora 17:00 va aduce, la Casa TIFF, documentarul Eladó remények (Speranțe de vânzare), regizat de Felméri Cecília, care va fi prezentă la discuţii după terminarea proiecţiei.

 

Tot la 17:00, Turul orgilor cu ghid în limba română şi va fi condus de Györgyjakab Miklós. Întâlnirea se va face la intrarea bisericii reformate de pe strada Mihail Kogălniceanu.

 

La ora 18:00, va avea loc o discuţie foarte interesantă, de actualitate şi interes general, intitulată Autonomia din perspectiva majorității. Specialistul în științe politice Bakk Miklós va discuta despre autonomie, Transilvania, români și maghiari cu invitații Sabin Gherman și Ovidiu Pecican, la Sala de festivități EME.

 

Seara aduce concerte. 

 

La 18:30, Concert Koszika, pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu.

La 19:00, Concerte pentru orgă: ”Din izvor curat ție ți-am scos apă”, un eveniment caritabil pentru reabilitarea orgii baroce, care se va ţine la Biserica reformată cu turnuri.

La 19:00, Concert Loose Neckties Society, în Piaţa Unirii.

La ora 19:30, Concert Yes, pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu.

La 20:30, Concert Zoran, în Piaţa Unirii.

 

Ziua se va termina cu alte trei evenimente muzicale: Concert Bagosy Brothers Company, la The Soviet Pub (orA 22:00); Megaparty pe 4 scene: retro maghiar și internațional cu DJ JOHNNY, club cu DJ HUNAY, alternativ cu DODO, karaoke cu Gumizolex, la Bulgakov Art Cafe (ora 22:30); şi Serie de afterparty: AlterRock & Bootleg Party – legende rock de pe casete. Copii piratate cu efecte și distorsiunBiroul de Presă al Zilelor Culturale Maghiarei muzicale, la Arena New York (fostul Hotel Continental) (ora 23:00).

 

Foto: Mohácsi László

Comentarii Facebook