VIDEO - O orchestră din Cluj a susținut două concerte în timpul zborului Cluj-Napoca - Londra

 

Opt studenți de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca au susținut două concerte simfonice in timpul cursei aeriene Cluj Napoca – Londra si retur.

 

Spectacolele au făcut parte din proiectul cultural ”Simfonie dincolo de nori”, coordonat de Georgiana Rusu, o actrita de 28 de ani de la Teatrul de Stat din Constanta si au fost finanțate de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul reprezinta o parte din contributia Romaniei la sarbatorirea Zilei Internationale a Muzicii, care a fost celebrată în 1 octombrie.

 

Repertoriul concertelor cuprinde 14 hituri romanesti si straine, reorchestrate de dirijorul Razvan Metea pentru interpretarea cu instrumente specifice unei orchestre simfonice: „Dincolo de nori” – Holograf, „Ce are ea” – Delia, „Hai acasa” – Gil Dobrica, „Luna si noi” – Vita de Vie, „Muro Shavo” – Hara, „Ochii tai” – Holograf, „My way” – Frank Sinatra, „Shape of you” – Ed Sheeran, „Yesterday” – Beatles, „What a wonderful world” – Luis Armstrong, „Stand by me” – Ben E. King, „Hey Jude” – Beatles, „Clocks” – Coldplay, „Nothing else matters” – Metallica.

 

Membrii orchestrei s-au intoarcs de la Londra pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 14:45. Programul proiectului „Simfonie dincolo de nori” cuprinde inca doua concerte, care vor fi organizate tot astazi, in timpul cursei aeriene Cluj Napoca – Bucuresti si retur (plecare de la Cluj la ora 19:00, aterizare Bucuresti – Otopeni la ora 19:45; plecare de la Bucuresti – Otopeni la ora 21:30, aterizare la Cluj la ora 22:20).

Comentarii Facebook