Socant! Vamesii au oprit o femeie care purta, sub forma de brosa, un gandac viu incrustat cu pietre pretioase

Vamesii din Statele Unite ale Americii au oprit o femeie la intrare in tara, pentru ca purta sub forma de brosa, un gandac viu, ce avea incrustate pe carapace pietre pretioase. Femeia a intrat in SUA din Mexic cand a fost oprita de vamesii din Brownsville, Texas.

Pietrele pretioase erau prinse de insecta cu nituri din aur, iar gandacul "bijuterie" era legat de puloverul femeii cu un lantisor si un ac de siguranta. Spre surpriza vamesilor, insecta se putea misca in voie lucru care, se pare, nu o deranja deloc pe "proprietara" ineditei bijuterii.

Ea a declarat insecta vie la intrarea in SUA si a spus ca a cumparat-o din Mexic pentru a o purta sub forma de bijuterie, dar gandacul a fost confiscat de inspectorii de sanatate. Ofiterii vamali nu i-au permis sa pastreze brosa vie, deoarece nu avea documentatia corespunzatoare.

 

Surprinzator, insa, pentru ca a declarat insecta cu pietre pretioase, femeia nu a fost amendata.

Gandacii au fost folositi inca din cele mai vechi timpuri sub forma de bijuterii. Cat despre Mexic, se crede ca este un lucru comun ca insecte vii sa fie decorate cu pietre pretioase.

Despre Jackie Kennedy s-a zvonit ca ar fi primit la randul ei o brosa "vie", pe vremea cand era prima doamna a Americii.

Comentarii Facebook