Miercuri 17 Aprilie

Turneu de Squash și Festivalul Ceaiului Chinezesc, în acest weekend la Iulius Mall Cluj (P)





Clujenii au parte de două evenimente speciale, în acest sfârșit de săptămână, la Iulius Mall. Astfel, iubitorii de mişcare sunt invitaţi la cel mai mare turneu naţional de squash, iar pasionaţii de cultura asiatică pot participa la un eveniment dedicat artei servirii ceaiului.

De mâine, Iulius Mall se transformă într-un spaţiu dedicat sportului. În perioada 13 – 15 noiembrie 2015, pe terenul mobil din sticlă, de la parterul mall-ului, se desfăşoară cea de-a treia ediţie a turneului Light Soft Romanian Open Squash. Pentru al treilea an consecutiv, Iulius Mall este gazda celui mai mare concurs naţional de specialitate. Ediţia din 2015 reuneşte aproximativ 100 de jucători, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 51 de ani. Majoritatea participanţilor sunt din România, însă în competiţie vor intra şi concurenţi din Ungaria, Polonia, Israel şi Serbia. Amatori sau profesionişti, sportivii sunt cei mai valoroşi jucători de squash în oraşele din care provin, miza lor fiind marele titlu şi premiile în valoare de peste 4.500 de euro. Cei pasionaţi de acest sport vor avea ocazia de a admira şi un meci demonstrativ disputat între cel mai bun jucător de squash din România şi cel mai bun din Israel. Spectatorii vor putea participa la un concurs special, cu ajutorul unei aplicaţii mobile, prin intermediul căreia îşi pot vota jucătorul de squash favorit şi pot câştiga premii substanţiale. Campionatul Romanian Open Squash se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Squash şi este organizat de Asociaţia Pro Squash România, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.

Vineri, de la ora 14.00, cei care îndrăgesc arta servirii ceaiului vor avea ocazia să participe la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Culturii Ceaiului Chinezesc. Iulius Mall şi Institutul Confucius, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, îi invită pe toţi cei interesaţi de cultura asiatică la un eveniment cu totul deosebit, dedicat ceremoniei ceaiului. Publicul va fi încântat cu tehnici de preparare şi va descoperi paşii pentru a savura pe deplin aroma licorii. Clienţii Iulius Mall vor degusta diferite tipuri de ceaiuri chinezeşti, iar cei interesaţi vor afla de la specialişti care sunt beneficiile lor terapeutice. Atmosfera asiatică va fi completată cu o expoziţie de carte tematică şi cu demonstraţii de jocuri tradiţionale chinezeşti. În plus, cei prezenţi vor descoperi care este corespondentul numelui lor în limba chineză şi cum pot realiza decoraţiuni prin arta tăieturilor în hârtie.

Comentarii Facebook