Tudor Chirilă le dă sfaturi românilor să devină mai deştepţi în 2016

 

Tudor Chirilă, tot mai prezent pe rețelele de socializare, a postat o idee prin care românii îşi pot îmbunătăţi cultura generală.

 

Unul din regretele cu care am ramas din 2015 e ca am citit prea putin. Din lipsa de timp sau proasta organizare sau pur si simplu din lene. Mi-am propus anul asta o chestie simpla, pe care o recomand tuturor celor care cred ca blazarea se instaleaza odata cu lipsa lecturii. 20 de pagini pe zi.

 

Nu este mult, 20 de pagini se citesc in jumatate de ora, mai mult sau mai putin. Dar e musai sa nu ratezi nicio zi. Pot exista zile mai bune ( weekend-uri. poate) in care baremul se poate depasi. La un calcul simplu avem 7300 de pagini pe an si la o medie de 350 de pagini pe carte avem 21 de carti citite.

 

Nu e mult, dar ma gandesc ca e un minim necesar care, adaugat la o baza de lectura initiala, inseamna un soi de ramanere pe linia de plutire intelectuala. Plus ca e un minim usor de implinit, usor de depasit. Cu putina vointa poate deveni o dependenta fericita si utila”, a postat Tudor Chirilă.

Comentarii Facebook