Top 4 insule de groază FOTO


Multe persoane își aleg ca destinație de vacanță insulele pentru distracție, pesaje și atmosferă, dar multe dintre ele au în spate un trecut terifiant.

Iată care sunt cele mai îngrozitoare insule din lume:

Insula Poveglia: Suflete damnate şi istorie sângeroasă

Insula de lângă Veneţia a fost transformată de romani într-un sanctuar pentru ciumaţi. Câteva mii de oameni din întregul împeriu roman au fost aduşi aici să moară, pentru a reduce răspândirea bolii.

Câteva sute de ani mai târziu, Europa a fost lovită de marea epidemie de ciumă. Oamenii erau mai puţin civilizaţi în Evul Mediu decât în Roma Antică, astfel că ciumaţii nu erau doar trimişi acolo şi lăsaţi să moară, ci erau aruncaţi, vii sau morţi, în gropi comune şi arşi. Oasele acestor nefericiţi încă mai apar pe ţărmurile insulei şi astăzi.

Insula Ramree: Cel mai mare carnagiu produs de animale din lume

Insula a intrat în Cartea Recordurilor după ce crocodilii din mlaştinele ei au ucis 500 de japonezi deodată, în timpul celui de-al doilea război mondial.

Trupele erau încercuite de forţele aliate şi au încercat să se retragă pe această insulă de pe coasta birmaneză. Din 900 de oameni care au intrat în mlaştina de pe insula Ramree, numai 400 au scăpat cu viaţă, dintre care mulţi cu răni grave şi traume incredibile.

Fiji : Fantome de copilaşi torturaţi şi mâncaţi bântuie insula

Toată lumea se gândeşte la Fiji ca la o insulă exotică, plină de plaje încântătoare cu nisip fin şi palmieri. Ceea ce nu ştiu este că plajele superbe erau odată scăldate în sânge de războinicii locali.

Ei aduceau pe apă trupurile inamicilor şi ale prizonierilor din triburile rivale. Femeile şi copiii îi întâmpinau bucuroşi şi se apucau să tranşeze sau chiar să se bată pe trupurile morţilor pentru cea mai bună bucăţică. După care îi mâncau.

În plus, copiii mici din triburile rivale erau arboraţi de vii ca steaguri la bărcile de război şi cei care nu mureau de rău de mare sau de frică, erau folosiţi ca ţinte de băieţii localnicilor, care se antrenau să devină cândva şi ei războinici.

Miyake-jima : Insula cu oraşul din vulcanul toxic

Miyake-jima este o insulă de pe coasta Japoniei, unde turiştii nu se încumetă să vină. Acest lucru se datorează faptului că principala localitate se află în mijlocul unui vulcan activ, unde străzile se afundă în acid sulfuric letal de câteva ori pe zi.

Mai multe detalii pe Unica.ro

Comentarii Facebook