TIFF 2014 - Miercuri este ZIUA MAGHIARĂ cu filme speciale

 

Cinefilii vor putea viziona o serie de filme ale regizorilor maghiari, miercuri, 3 iunie. 

 

În Ziua Maghiară la TIFF, vor fi proiectate patru filme. Renumitul cineast Miklós Jancsó, absolvent al Școlii de Drept din Cluj în 1944, va fi omagiat printr-o proiecție specială a filmului care i-a adus Premiul pentru regie la Cannes în 1972, Psalmul roșu (Cinema Arta, 14.30). Regizorul János Szász, membru al juriului competiției, va fi prezent la CCS, de la 18.00, la proiecția peliculei Marele Caiet/ The Notebook, distinsă cu Globul de Cristal la Karlovy Vary și inclusă pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar. În aceeași secțiune vor rula Bărbați de mingi (r. Kristóf Kovács) și Ambulanța morții (r. Márk Bodzsár). 

 

De neratat este proiecția Cathedrals of Culture 3D, un documentar 3D despre clădiri iconice din lume, regizat de Wim Wenders, Robert Redford, Michael Madsen, Karim Aïnouz, Michael Glawogger şi Margreth Olin, care va fi prezentat la Cluj de producătorul Erwin M. Schmidt marți, 3 iunie, de la 18.00, la Cinema Florin Piersic. 

 

În premieră la Casa TIFF, miercuri, de la 22.30, va rula Ce lume minunată, lansat recent pe ecranele din Republica Moldova, în prezența unora dintre membrii echipei. Drama regizată de Anatol Durbală este inspirată de fapte reale petrecute în timpul protestelor din aprilie 2009, în Chișinău, când zeci de tineri au fost arestați și maltratați. În distribuție: Igor Babiac și Igor Caras-Romanov.

Comentarii Facebook