Spectacol GRATUIT de operă comică pe scena Academiei de Muzica "Gheorghe Dima”

 

Scena Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” va găzdui joi, 16 noiembrie, de la ora 19.00, spectacolul de opera comica “La Serva Padrona”, prima lucrare de acest gen din istoria muzicii.

 

Intrarea este libera si invitatia lansata tuturor clujenilor iubitori de cultura si muzica clasica. Durata spectacolului este de 45-50 si va fi interpretat in limba italiana.  

 

Distributia spectacolului este formata din studenti si absolventi ai academiei si Facultatii de Teatru si Televiziune (Uberto – Samuel Barani, Serpina – Alina Maria Griogore , Vespone – Bogdan Sălceanu, Pian – Adelina Sabău, Regia Artistică & Coordonare Proiect – Ada Caraba).

 

Spectacolul a fost initial prezentat ca examen de licenta al absolventei Ada Caraba si ulterior s-a bucurat de invitatii in cadrul mai multor evenimente si festivaluri. Recent spectacolul a fost programat ca exercitiu pregatitor pentru o competitia de opera independenta ce are loc anual la Bucuresti: Opera Fringe Festival reprogramata pentru primavara 2018.

 

La Serva Padrona" (Servitoarea Stapana) de G.B. Pergolesi este un intermezzo considerat "bijuteria" artistica a epocii baroce și totodata motorul nasterii savuroasei opera buffa, prima opera comica din istoria muzicii.

 

Subiectul urmareste relatia dintre stapanul Uberto si servitoarea sa Serpina care, in final, devine sotia acestuia. Jocul subtil de seductie, orgoliu si framantare interioara, insotite de muzica vesela, prezinta subtil personaje, mentalitati si tendinte pe care le veti recunoaste ca tipar intr-o multitudine de lucrari muzicale și literare ulterioare de referinta ("Nunta lui Figaro", "Barbierul din Sevilla", "Avarul" de Moliere etc) dar și un subiect universal valabil: lupta personalitatilor puternice pentru dominare dublat de veșnicul razboi de interese al sexelor.

 

Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 19.00 în Sala Studio a Academiei de Muzica "Gheorghe Dima". Intrarea libera in limita locurilor disponibile. 

 

 

 

 

Comentarii Facebook