Miercuri 24 Aprilie

Scurtmetrajul unei studente de la Cluj, acceptat la Festivalul de Film de la Cannes


Filmul ”Bloc 5”, realizat de o absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a fost acceptat la secțiunea de scurt metraje, din cadrul Festicașului de Film de la Cannes.

Astfel, filmul regizat de către Ioana Băilă, în prezent masterandă la Facultatea de Teatru și Televiziune, participă la categoria Short Film Corner în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2018 și va putea fi vizionat online, pe platforma festivalului, în perioada 14-19 mai. În funcție de reacțiile vizitatoriloir, scurtmetrajul are șansa de a fi proiectat în cadrul festivalului, alături de alte pelicule semnate de regizori de succes.

Sunt bucuroasă să anunț că scurtmetrajul “bloc 5” a fost acceptat la Short Film Corner în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2018.
Mulțumesc întregii echipe!”, transmite Ioana Băilă.

Scurtmetrajul, al cărei scenariu este scris tot de Ioana Băilă, prezintă blocajele psihice, sociale și emoționale ale Irinei, personajul principal. Deși timpul a trecut, problemele ei rămân prezente atât în adoilescență, cât și în viața de adult, iar sinfură scăpare este ca ea să ajungă acolo unde a început totul.


Comentarii Facebook