Scandal la Eurovision: Concursul ar putea fi interzis în Belarus din cauza unui participant


Cetățenii din Belarus au pornit o poetiție prin care vor să interzică difuzarea concursului Eurovision, din cauza participării unui concurent din Austria.

Organizatorii iniţiativei sunt de părere că prezenţa la Eurovision 2014 a reprezentantului Austriei, Concita Wurst, a transformat acest concurs de interpretare muzicală într-un "focar de sodomie" şi că Eurovisionul "promovează un stil de viaţă care este inacceptabil pentru societatea din Belarus", potrivit hollywood reporter, citat de realitatea.net.



Semnatarii petiției i-au cerut ministrului pentru Informare din Belarus, căruia îi este adresată această petiţie, să anuleze difuzarea pe postul naţional de televiziune a concursului sau să cenzureze evoluţia reprezentantului Austriei.

"Din cauza liberalilor europeni, acest popular concurs internaţional, care va fi vizionat de copiii noştri, s-a transformat într-un focar de sodomie", se afirmă în această petiţie, publicată şi pe site-ul Change.org.

Aceste sentimente sunt împărtășite și de liderii politici ai țării, inclusiv de către președintele Aleksandr Lukaşenko, care la începutul acestui an a spus că "este mai bine să fii dictator decât homosexual".

Comentarii Facebook