Miercuri 24 Aprilie

S-a schimbat acționariatul de la Transilvania LIVE. Paszkany a rămas fără Vasile Dâncu și fără ȘTIRI

 

CNA a aprobat schimbarea acționariatului de la Transilvaia Live și Look TV, iar Arpad Paszkany își păstrează puterea în cele două televiziuni. 

 

CNA a aprobat ieșirea din acționariatul Transilvania LIVE a lui Vasile Dâncu, dar și modificarea structurii de programe, astfel că postul de știri va transmite reluările Look TV și va difuza mai puține buletine informative. 

 

Arpad Paszkany ramane cu doar 5% din actiunile societatii NCN Studio TV, societatea care opereaza acest post. El detinea pana acum 59,4% din societate Firma International Brand Consultants, unde asociat unic e Vasile Dancu, renunta la cele 20% din actiuni cat detinea pana acum, la fel si actionarii Szekernyes Karoly si Somes TV SRL (care detineau cate 10%). Actionarul Mariana Muresan isi pastreaza cele 0,5949%.

 

Pachetul majoritar, de 94,4051% din NCN Studio, ii revin acum unui nou actionar, Gecse Francisc. Acesta preia un pachet de 54,4% de la Arpad Paszkany, cel de 20% ale International Brand Consultants si cele de cate 10% detinute pana acum de Szekernyes Karoly si Somes TV SRL

 

Transilvania Live, care acum se muta intr-un nou studio, mai mare, a cerut si aprobare pentru modificarea structurii de programe, asa incat, din 75% emisiuni informative cat avea in structura aprobata de CNA cand a obtinut licenta, in urma aproape doi ani, va ramane cu doar 5% programe de informare. Grila postului va fi in proportie de 58% formata din programe preluate de la Look TV. Ponderea programelor de divertisment va creste de la 0% in momentul obtinerii licentei, in 2012, la 55%, conform CNA.

 

In societatea Transilvania Look, ce opereaza postul Look TV, numele Arpad Paszkany apare de doua ori: "Paszkany Arpad Zoltan" pastreaza cele 90% din actiuni cat detinea pana acum, in timp ce restul de 10% sunt preluate de "Paszkany Arpad", potrivit unei solicitari depuse la CNA.

Comentarii Facebook