Romii își deschid magazin mobil la Cluj. Vor vinde obiecte confectionate de ei, în colaborare cu designeri

 

Rețeaua de afaceri sociale Meșteshukar ButiQ deschide la Cluj a primul concept de magazin mobil din România ce reunește lucrări realizate cu măiestrie de meșteșugari romi în colaborare cu designeri de talie internațională. 

 

Lansarea magazinului mobil se va desfășura în data de 12 septembrie, între orele 13.00 - 22.00 în Parcul Iulius Mall, în zona pontonului de lângă lac, în cadrul unui eveniment dedicat clujenilor care vor să redescopere magia tradițiilor și a meșteșugurilor. Vor avea loc demonstraţii şi ateliere meșteșugărești unde participanții vor putea învăța să împletească și să cioplească lemnul cu iscusinţă. Participarea la ateliere va fi gratuită, facându-se doar pe baza înscrierilor formularului de pe pagina de Facebook Mesteshukar Butiq Cluj. Momentul lansării oficiale va avea avea loc la ora 19:00 cu o scurtă prezentare a conceptului, tăierea panglicii simbolice, muzică, dans și voie bună. 

 

Expoziția cu vânzare din cadrul evenimentului va acoperi o gamă largă de produse, de la haine, bijuterii, accesorii și suveniruri, la produse pentru casă sau decor, toate îmbinând meșteșugul tradițional transmis din generație în generație de sute de ani cu munca unor designeri de top din România, Austria sau Suedia. Vă așteptăm într-un spațiu ludic și meșteshukăresc unde puteți afla povești fascinante despre meșteșugarii romi, tradiții și tehnici de mult uitate. 

 

Magazinul mobil va putea fi găsit de-a lungul timpului în diverse locații din Cluj și la diverse evenimente. Întrucât meșteșugarii doresc să fie cât mai aproape de locurile în care clujenii și turiștii își petrec timpul, cei care vor să fie aproape de proiect sunt invitați să urmărească pagina de Facebook și site-ul pentru a afla poziția exactă a acestuia. Înainte și după lansare, în perioada 10-16 septembrie, magazinul mobil va putea fi găsit în Parcul Iulius Mall, în zona pontonului de lângă lac. 

 

Magazinul Mestesukar Mobil este o afacere socială dezvoltată în cadrul proiectului „ButiQ.7”, cofinanțat din fonduri europene.

Comentarii Facebook