Romii din Cluj se întrec la concursul ”Pata-Cluj avem talent!” - VIDEO

 

Romii de la Pata Rât se întrec în talente în cadrul unui concurs realizat pentru ei și finanțat din fonduri norvegiene.

 

”Pata-Cluj avem talent!” a adunat mulți tineri talentați din comunitatea de la marginea orașului. Performanțele lor le puteți vedea în clipul de mai jos.






 

Vineri, 8 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor vor fi premiate cele mai bune talente locale în cadrul finalei evenimentului - concurs Pata-Cluj avem talent! 

După o semifinală lungă, energizantă și intensă și după o săptămână de pregătiri ne așteaptă o zi de sărbătoare internațională a diversității și o zi de bucurie locală. Cu această ocazie câteva ansambluri de dans locale și un taraf ne vor încânta cu muzică și dansuri tradiționale.

 

Evenimentul-concurs Pata-Cluj avem talent! are ca scop celebrarea diversității culturale prin aducerea împreună a talentelor individuale ale clujenilor și ale locuitorilor din Pata Rât și crearea unui context de împărtășire și învățare a unor talente noi. În cadrul acestuia a avut loc, sâmbătă 2 aprilie, o preselecție cu juriu în urma căreia cei mai talentați dintre participanți au fost selectați pentru a-și prezenta numărul pe scenă în finală, în ziua de 8 aprilie, când vom serba împreună Ziua Internațională a Romilor. Vineri, 8 aprilie vom alege premianții care vor avea apoi ocazia să-și prezinte talentele pe una dintre scenele dedicate activităților culturale din cadrul Zilelor Clujului (19-22 mai).

 

La preselecția pentru marea finală din 8 aprilie au participat 60 de persoane cu 25 de numere artistice. În urma preselecției au rămas 14 finaliști care au arătat pe scenă numere de: dans, cântat solo, imitație.

 

Program

 

16.30 - 16.45 Primirea oaspeților și a invitaților / Muzică lăutărească a tarafului de la Palatca

16.45 - 17.05 Dansuri tradiționale țigănești ale grupurilor invitate ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Consiliul Județean Cluj

17.05 - 17.40 Prezentarea numerelor finaliștilor (partea I)

17.40 - 17.50 Pauză

17.50 - 18.10 Dansuri tradiționale țigănești ale grupurilor invitate ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Consiliul Județean Cluj

18.10 - 18.45 Prezentarea numerelor finaliștilor (partea II)

18.45 - 19.15 Muzică lăutărească a tarafului de la Palatca / Evaluare juriu

19.15 - 19.30 Anunțarea câștigătorilor/Premierea

Comentarii Facebook