Romanii, dar si alti est-europeni, vizati de o noua campanie "anti-spargeri" in Marea Britanie

Britanicii este avertizat printr-o noua campanie "jucausa" sa nu cada prada hotilor si spargatorilor. Marea Britanie s-a confruntat cu un val de spargeri si furturi, dupa ce au deschis frontierele cetatenilor din fost spatiu comunist.


Aproximativ o treime din spargeri sunt "provocate" de proprietarii caselor, care isi lasa ferestrele deschise si usile neincuiate. Reprezentantii Ministerului de Interne din Marea Britanie sustin ca prin campania lor doresc sa scoata in evidenta pericolele la care se supun oamenii cand telefoanele mobile si alte obiecte de valoare sunt lasate la "vedere".

Reclamele ii incurajeaza pe proprietarii de locuinte sa isi inchida ferestrele si usile si sa nu lase obiecte scumpe si chei la indemana oricui. Reclamele vor rula pe toate posturile de televiziune din Anglia, dar si la radioruri si pe internet.

Reprezentantii Ministerului de Interne sustin ca 'lucruri simple, precum inchiderea usilor si a geamurilor cand nu esti acasa, sa nu  lasi lucrurile de valoare in vazul oricui si sa te asiguri ca geanta nu e deschisa cand esti pe autobus ii vor tine pe hoti departe".

 

In topul spargatorilor se afla etnici romani, polonezi, lituanieni, bulgari sau care provin din spatiul ex-sovietic.

Comentarii Facebook