PROGRAM - Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete ”Puck”

 

Teatrul de Păpuşi ”Puck” organizeazăc ea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete ”Puck”.

 

În cele patru zile ale Festivalului sunt programate spectacole la Teatrul ”Puck”, Cercul Militar, Opera Română, Opera Maghiară, Teatrul Naţional ”Lucian Blaga”, Teatrul de Stat Maghiar,  Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” şi Casa de Cultură a Studenţilor. 

 

Evenimentul cuprinde un program variat, format din 15 spectacole din România, Ungaria şi Republica Moldova, 5 conferinţe şi dezbateri, 3 ateliere creative şi lansări de carte, programul fiind susţinut de către Teatrul de Păpuşi ”Vojtina” din Debrecen, Ungaria, Teatrul Municipal ”Guguţă” din Chişinău, Republica Moldova, precum şi de 10 trupe din ţară, printre care Teatrul de Animaţie ”Ţăndărică”  din Bucureşti, Compania de Teatru Syncret din Iaşi, Teatrul ”Ciufulici”  din Ploieşti, Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Ariel”  din Târgu-Mureş, Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul ”Cimborák”  din Sfântu Gheorghe, Teatrul ”Arlechino ” din Braşov, trupa ”Arcadia” a Teatrului ”Regina Maria” şi Trupa ”Liliput” a Teatrului Szigligeti din Oradea.

 

În deschiderea Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete ”Puck” este programat spectacolul ”Şcoala lui Habarnam”, manifestare ce va avea loc luni, 12 octombrie 2015, cu începere de la ora 09:30, la sediul Teatrului ”Puck” din Cluj-Napoca, strada I.C. Brătianu, nr. 23.

 

De asemenea, în premieră, această ediţie a festivalului include un spectacol interactiv, ”Fereastra”, realizat de Compania de Teatru Syncret din Iaşi, programat luni, 12 octombrie, la ora 18:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino. ”Fereastra” este un spectacol de animaţie de tip outdoor, pentru un public larg, spontan. Tema spectacolului are ca sursă de inspiraţie cultura etniei rrome şi exploatează artistic motive tradiţionale ale culturii rrome, motive cu trimiteri metaforice la problematica specifică rromilor din contemporaneitate, la problemele de integrare socială ale etnicilor rromi într-o lume europeană în care principiile valorice se amestecă deseori cu preconcepţii şi subiectivităţi.

 

Vezi AICI programul festivalului.

Comentarii Facebook