Miercuri 24 Aprilie

Premieră de mare film a producției clujene ”Răzbunarea țigăncii: Pălăria fatală și Horthy”. De ce trebuie văzut

 

Premieră filmului 100% clujean, ”Răzbunarea țigăncii: Pălăria fatală și Horthy”, a avut loc vineri seara, la Cinema ”Florin Piersic”, în fața unei săli pline. 

 

Filmul este o parodie cu mult umor neagru și a stârnit, așa cum e de așteptat, impresii puternice. Seria ”Răzbunarea țigăncii” este un excelent ambasador al Clujului, promovând în cele două părți orașul așa cum nu a mai făcut-o niciun alt film.

 

De asemenea, foarte reușită este și alegerea coloanei sonore, care duce spectatorul într-o lume aparte, contrastantă cu acțiunea de o violență rafinată, demnă de filmele cult ale lui Quentin Tarantino. Spectatorii fac cunoștință în film cu o serie de femei ”fatale”, dar și cu un politician, care joacă un dublu rol, Mihai Seplecan. Este vorba despre o premieră și în acest caz, pentru că Seplecan joacă rolul președintelui Consiliului Județean Cluj, funcție pe care o și ocupa în acel an (2015). Umorul este unul aparte și în acest caz, dar acest lucru îl puteți descoperi văzând filmul în aceste zile la cinematograf. 

 

Pelicula se mai remarcă prin faptul că a apelat în principal la actori debutanți, singurul profesionist fiind Elena Ivanca, actrița Teatrului Național din Cluj, care joacă rolul țigăncii. 

 

Regizorul filmului, Adrian Munteanu, a spus la premiera de vineri seara că producția lui își propune să readucă publicul în sălile de cinema, la filmele românești. La premieră a reușit acest lucru, iar acum filmul este lansat în foarte multe cinematografe din România. Vezi AICI lista și locațiile.

 

În cuvinte puține, seria ”Răzbunarea țigăncii” e un film care surprinde, nefiind recomandat celor care se așteaptă să meargă pe firul clasic al producțiilor românești, îngreunate de nesfârșite drame. Filmele lui Adrian Munteanu sunt ”altfel” și prezintă o Românie necosmetizată, dar fără a se lua foarte mult în serios.

 

Filmul va rula la Cinema Florin Piersic după următorul program: marți, miercuri, vineri și sâmbătă (16, 17, 19, 20 Mai), de la ora 18.00! Prețul unui bilet va fi de 13 lei (doar 11 pt studenți). Filmul durează 94 de minute si include un rezumat al primei părți.

 

Detalii despre film puteți găsi AICI.

Comentarii Facebook