Povestea lui Șuier, câinele cu miros ”fin”... foarte ”fin”, de la Untold - VIDEO

 

Șuier, ciobănescul german Alsacian, devenit cunoscut din postările Poliției Române, a fost prezentat oficial înainte de deschiderea Untold. 

 

Șuier și partenerul lui uman, agentul șef Lucian Bosânceanu, de la Centrul Chinologic Sibiu, Biroul misiuni, va lucra timp de patru zile la Untold, iar specializarea lui este detectarea de substanțe interzise.

 

Numele de Șuier l-a primit din cauza unei probleme semnalate încă de când era pui. ”Scotea numai un șuier, nu putea lătra, și pentru asta l-am denumit Șuier. Acum problema s-a remediat”, a povestit agentul șef Bosânceanu. Acesta a vorbit cu lacrimi în ochi despre partenerul lui, pe care îl trateaza ca pe un egal. 

 

Lucian Bosânceanu a spus că, după pensionarea lui Șuier, îl va lua la el acasă. ”Suntem parteneri și stăpânul lui are întâietate în caz de pensionare. Nu îl voi lăsa pe stradă, ci va veni cu mine acasă”, a spus acesta.

 

 

Pe durata interviului și a demonstrației, Șuier s-a purtat exemplar, jucăuș, dar pe timpul misiunilor este renumit pentru mirosul lui fin... foarte fin.

 

Comentarii Facebook