Peste 60 de copii participă la Festivalul Internațional de Muzică School Idol, de la Cluj-Napoca



Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, va găzui cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Muzică School Idol, în care sunt înscriși peste 60 de copii din Cluj Napoca și din țară.

Cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, elevii din școlile publice și private care participă la festival, vor concura în trei secțiuni distincte - Formații corale, Formații Instrumentale și Soliști Vocali, fiind grupați pe segmente de vârstă. În cadrul acestora, copiii vor avea ocazia de a interpreta piese celebre din repertoriul genului muzical pop, creații proprii, dar și lucrări muzicale folclorice cu scopul de a câștiga titulatura de „School Idol” și marele premiu ce va consta într-un set ce include o chitară electrică, alături de toate accesoriile necesare (stand, husă, stație de amplificare, tuner, set de rezervă corzi și un DVD). De asemenea, câștigătorii fiecărei secțiuni vor fi premiați cu medalii și un set de instrumente de percuție.

 



Competiția, aflată deja la cea de-a șasea ediție, a apărut ca o necesitate de a le arăta oamenilor puterea muzicii și de a realiza un schimb de experiență între elevi, profesori și părinți ce aparțin diferitelor culturi din întreaga lume”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

 


Festivalul-concurs se va desfășura joi, 20 octombrie, sub supraveghere a 3 jurați, personalități din domeniul artistic local și internațional. Astfel, actrița Angela Nicoară, renumitul compozitor și solist vocal Andrei Mureșan, alături de Trevor Knight, percuționist peruan și membru al formației „The Flamenco Brothers”, vor juriza prestațiile tuturor participanților, având în vedere calitățile vocale, tehnica interpretativă, dar și prezența scenică a tinerilor.

În urma jurizării, câștigătorii vor fi premiați în cadrul Galei Laureaților, festivitate ce va avea loc vineri, 21 octombrie, în cadrul instituției clujene, în prezența părinților și profesorilor care i-au susținut pe cei peste 60 de elevi participanți.

Festivalul Internațional de Muzică School Idol este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și a fost parte integrantă în proiectul „2015 Cluj Napoca European Youth Capital”. În total, edițiile anterioare au atras peste 250 elevi participanți din 20 țări.

 

Comentarii Facebook