Nominalizări Premiile Oscar 2014: Vezi care sunt cele mai îndrăgite filme ale anului



Anul 2013 a fost unul dintre cei mai buni pentru industria cinematografică, iar acest lucru se vede în concurența acerbă pentru nominalizările la Gala Premiilor Oscar 2014.

Producătorul Harvey Weinstein, supranumit Regele Hollywoodului, a numit 2013 drept “cel mai competitiv sezon pe care l-am vazut vreodata”, in timp ce Michael Barker, director la Sony Pictures Classics, a sustinut ca "in 2013 au fost lansate mai multe filme puternice decat aproape in orice alt an", anunță Pro Cinema.

Potrivit revistei Variety, favorite pentru categoria “cel mai bun film” sunt: American Hustle, 12 Years a Slave, Gravity, The Wolf of Wall Street, Dallas Buyers Club, Nebraska, Philomena, Captain Phillips, Blue Jasmine, August: Osage County.

La categoria cel mai bun actor, ăn rol principal, favoritul este Matthew McConaughey, pentru interpretarea bolnavului de SIDA care ajunge să înființeze în anii ’80 un club în care oferea membrilor medicamente ilegale pentru tratatea bolii, rol pentru care a primit și Globul de Aur. Cu acesta concurează Bruce Dern, Leonardo DiCaprio, și el premiat cu Globul de Aur pentru lui Jordan Belfort, Chiwetel Ejiofor și Tom Hanks.

Pentru titlul de cea mai bună actriță se luptă în acest an Cate Blanchett, premiată cu Globul de Aur pentru rolul din Blue Jasmine al lui Woody Allen, Sandra Bullock, Judi Dench, Meryl Streep și Emma Thompson.

În lupta pentru câștigarea categoriei ”cel mai bun regizor” favoritul este Alfonso Cuaron, acesta câștigând și Globul de Aur pentru regia mult apreciatului Gravity, Steve McQueen, David O. Russell, Martin Scorsese, dar și Alexander Payne.

Comentarii Facebook