Moment emoționant la concertul Voltaj de la Cluj. Încasările vor merge la victimele de la Colectiv - VIDEO

 

Trupa Voltaj a făcut spectacol în fața a 7.000 de oameni, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

 

Fiecare spectator a fost așteptat pe scaun de un steag tricolor, iar la piesa ”Din toată inima pentru România” publicul a fluturat stegulețele. De asemenea, în sală s-au aruncat confetti și s-au format culorile steagului României. 

 

Momentul emoționant al serii a fost atunci când fiul lui Valeriu Sterian, bateristul de la Voltaj, a cântat la chitară și voce piesa tatălui său, ”Amintiri cu haiduci”. Călin Goia a spus pe scenă că i-a trebuit mult lui Oliver Sterian să își facă curaj și să cânte această melodie de teamă că nu se va ridica la nivelul tatălui său. 

 

Piesa a apărut în 1994 și este cea mai cunoscută creație a lui Valeriu Steriansa alături de ”Nopți”. Această melodie este editată pe o culegere folk apărută în anul 1978 la Electrecord, unde Vali Sterian mai apare cu încă o piesă, ”Eroilor noștri”, compusă cu câțiva ani înainte.

 

Reprezentând una dintre cele mai populare piese ale folkului autohton și abordând o temă specifică poporului român, ”Amintire cu haiduci” a fost preluată de-a lungul timpului de numeroși artiști din sfera folkului și nu numai, și poate fi auzită frecvent în concertele de club.

 

Banii din bilete vor fi donați victimelor de la Colectiv, iar suma va fi dublată de Kaufland. 

Comentarii Facebook